mynewspapers.net

Hur man installerar ett nätverkskort på en dator

Hur man installerar ett nätverkskort på en dator


Om du vill ansluta datorn till ett nätverk, behöver du en NIC (Network Interface Card). NICSs går under många olika namn att referera till samma enhet. Till exempel är nätverkskort, Ethernet-adaptrar eller helt enkelt nätverkskort alla vanliga namn för ett nätverkskort. Oavsett vad du kallar det, utför alla av dem samma funktion. Ett nätverkskort är en anordning som gör att en dator för att dela data med andra datorer i ett nätverk. Nätverkskortet i en dator ansluts till en hubb eller en switch som dirigerar data begär från en dator till en annan via en RJ-45-nätverkskabel. Installera ett nätverkskort är inte svårt och tar inte för mycket tid alls.

Instruktioner

• Ta bort installations-CD för Nätverkskortet från förpackningen och infoga den i CD/DVD-enheten på din dator. Följ de anvisningarna installera programvaran innan du installerar kortet i datorn.

• Stäng av datorn och stänga av. Ta bort nätsladden och alla andra kablar som är anslutna till datorn.

• Placera datorn på en plan yta (ett tungt skrivbord eller bord är perfekt). Använd en stjärnskruvmejsel ta bort behållande skruvarna på baksidan av ärendet som håller sidopanelen locket på plats. Skjut sidopanelen bakåt och ta bort den.

• Sätta ESD antistatiskt armband på handleden och Anslut den andra änden till en metalldel på datorhöljet. Detta hjälper dig att förhindra elektrostatisk urladdning (ESD) medan du arbetar inuti datorn. Datorkomponenter är mycket känsliga för ESD så bär handledsremmen är viktigt.

• Leta upp en tom PCI-kortplats på datorns moderkort. PCI-platser är de korta vita tiderna i datorn och är beläget nära den bakre väggen i ärendet. Ta bort fästskruven i luckan bakom den PCI-kortplats som du vill använda. Ta bort skyddet över fack och ställ det åt sidan.

• Ta bort Nätverkskortet från dess antistatiska emballage. Sätt in Guldfärgad kontakt kanten av Nätverkskortet i den vita PCI-kortplatsen. Tryck på kortet fast tills det sitter ordentligt. Ersätta och dra åt fästskruven du bort tidigare för att bidra till att säkra Nätverkskortet i kortplatsen.

• Byt ut sidopanelen locket på fallet. Sätt tillbaka skruvarna och dra åt dem. Återanslut nätsladden och andra kablar till datorn.

• Anslut ena änden av RJ-45-kabeln (båda ändar bör samma) till uttaget i nätverkskortet. Skjut in kabeln i uttaget tills den snäpper på plats.

• Anslut den andra änden av RJ-45-kabeln till nätverksnavet eller växeln.

• Starta om datorn. Vänta för att Windows ska identifiera nya nätverkskortet och konfigurera det för användning. Om du uppmanas att göra detta, starta om datorn för att slutföra installationen.