mynewspapers.net

Hur man installerar ett massivt trägolv

Hur man installerar ett massivt trägolv


Massiva trägolv är slitstark, varm, lätt att rengöra och ser vackra. Det är också relativt lätt att installera, speciellt om du lägger det över en solid undergolvet, såsom hardboard paneler som över reglarna. Du kan även lägga golvbrädorna över betong, men se till att du lägger en ånga-bevis barriär över betongen för att hindra fukt från att skada träet. Det är lättare att lägga golvet med en annan person så man kan hålla brädorna på plats medan de andra naglarna, men det kan också göras av en person.

Instruktioner

• Lägger golv lägenhet i rummet det ska installeras i fem till sju dagar att anpassa sig till fukt i luften.

• Ta bort golvlister, om lägga golv i ett gammalt hus, genom att försiktigt bända dem från väggen med en bred mejsel eller nypa bar. Om lägga golv i ett nytt hus, kommer dessa styrelser inte har installerats ännu.

• Kontrollera rummet för att se om det är fyrkantiga. Om det är, mäta en startlinje med krita längs ena väggen, ½-tums från väggen (denna lucka kallas en rörelsefog och lämnar utrymme för trä för att expandera, det kommer att omfattas av skirting styrelsen/baseboard.) Om rummet inte är fyrkantig, kommer att du behöva räkna ut hur man skall hantera detta. Ett sätt är att taper bitar av trä i någon ände av rummet så vaxljus är mindre uppenbara. Om bara en vägg är ur square, göra din startlinjen längs fyrkantiga väggen och justera förra styrelsen för att passa den krokiga väggen.

• Om om ditt golv över en solid undergolvet, lägger en ånga barriär (15-pound byggare filt eller röda kolofonium papper) över undergolvet i rät vinkel mot riktningen av golvbrädorna. Överlappar varandra varje bit ca 4 inches och häfta till undergolvet med en häftpistol.

• Lägg den första brädan bredvid startlinjen. Se till att avsluta placeras ½-tums från slutet väggen (rörelsefog). Om om styrelser rakt över bjälklag, säkra styrelser slut mitt i en reglar (du kan behöva klippa i styrelsen) så startar nästa styrelsen över reglar. Spika den första remsan i varje golvet reglar, börjar i centrum av längden av styrelsen och arbetar mot ändarna. Om spikning över en solid undergolvet, spika också styrelsen en gång att undergolvet mellan reglar raderna. När spikning, ytbehandla spik på den bortre sidan av längden på den första styrelsen som detta kommer att omfattas av skirting styrelsen/bottenplatta. Om du använder not och spont golvbrädorna, blind spik (eller hemliga spik) nära sidan av spikning i 45 graders vinkel där tungan med styrelsen. Om du använder planka golv, kommer att du behöva yta spik.

• Låg golv mot startlinjen och spik på plats som för den första styrelsen nästa bit. Fortsätt tills du når slutet väggen (som medger en rörelsefog av ½-tums i slutet).

• Lägger ut flera rader av golv utan spikning (kallas "inredningar" golvet). Kontrollera om skev trä eller defekter. Också ordna i ett passande mönster, så att ändarna av styrelser inte i en linje och vacklade. Slutet lederna måste vara minst 4 till 6 inches isär.

• Spik brädorna på plats en i taget, arbeta längs varje rad innan du påbörjar nästa. Blind nail not och spont styrelser och ytan spik andra typer. Punsch blind naglar hemma med en spik punch så de inte stör förregling av not och spont. Punch ytan naglar strax under ytan av trä. Som varje bit är lagt, se de passa väl ihop genom att knacka dem tillsammans med en hammare och ett litet block av trä (så du inte skadar träet med hammaren) eller genom att använda en golv jack, som håller styrelserna tillsammans medan de är spikade.

• Låg den sista brädan genom att klippa den för att passa klyftan vid behov och lämnar en ½-tums rörelsefog vid väggen.

• Fyll hålen där naglar har varit slog ner om yta spikning. Använda wood filler samma färg som styrelserna. Slipa bort eventuellt överskott när det är torrt. Ersätta eller lägga till golvlister/golvlister när golvet har avslutats med en skyddande yta som lack, polyuretan eller olja.