mynewspapers.net

Hur man installerar ett litet Block Chevy Starter

Hur man installerar ett litet Block Chevy Starter


Installera en startmotor på ett litet block Chevy motor kräver fungerande från under fordonet korrekt åtkomst till bultar och ledningar anslutningar på startmotorn. Litet block Chevy motorer användes i bilar, lastbilar och stadsjeepar från Chevy och GMC under många år. Litet block motorerna bland Chevy 262, 305, 327 och 350 kubik tums V8 motorer och det finns flera V6 motor som använder samma 60 grader "V" orientering som litet block motormodellserien.

Instruktioner

• Koppla ur bilbatteriet kabeln från batteriet terminalen, med hjälp av en skiftnyckel att lossa klämman bulten och sedan avsätta kabeln. Isolera kabeln från batteripolerna så att det inte kontakta batteriet medan du arbetar.

• Ta upp framsidan av ditt fordon med en jack och plats en uppsättning jack står under rambalkar. Noggrant Sänk fordonet tills det vilar tryggt på läktarna.

• Bild under medlet på passagerare & rsquo; s sida av fordonet och höja startmotorn i position på den baksida kanten av motorn där den möter överföringen bell bostäder. Installera de två behålla bultar från undersidan av startmotorn, skjuta dem i hålen, genom startmotorn och in i motorblocket.

• Dra åt de två behållande bultarna med ett uttag och ratchet och sedan flytta till starter solenoid och Anslut den stora röda sladden som går till startmotorn till den & ldquo; B & rdquo; terminalen på baksidan av nödsänkningssolenoiden. Installera muttern på terminalen och dra åt den med ett uttag och ratchet. Installera den mindre svarta kabeln på den & ldquo; S & rdquo; terminalen följt av muttern och dra sedan åt muttern med ett uttag och ratchet.

• Ta upp framsidan av fordonet utanför jack står och ta bort dem från under fordonet. Sänk fordonet till marken och ta bort uttaget.

• Installera negativa batterikabeln på bilbatteriet terminal och dra åt klämma bult med en skiftnyckel. Testa installationen genom att vrida på tändningen till startposition, motorn ska vända och börja.