mynewspapers.net

Hur man installerar en wrx luft bränslemätare

Hur man installerar en wrx luft bränslemätare


En luft bränslemätare är en populär tillägg för Subaru WRX. Denna mätare får ett mått av förhållandet luft bränsle som tillförs till motorn. Mätaren tar läsningen från syresensorn, som redan är installerad i fordonet. Mätaren kan du kontrollera om din motor körs rik eller magert. Running rika betyder balansen i olja och luft är olja-tung. Köra lean innebär att blandningen har för mycket luft. Detta kan justeras att förbättra motorns prestanda och minska de föroreningar som produceras av fordonet.

Instruktioner

• Koppla bort minuspolen på batteriet genom att lossa minuspolen från det negativa inlägget.

• Använd den mall som tillhandahålls i ditt kit för att förborra hål för fästen för monteringskonsolen på plats som du väljer för mätaren.

• Fäst din monteringsfäste till dash plats med de medföljande skruvarna

• Rutt den röda sladden från baksidan av din mätare genom genomföringen i förarens sida foten väl. Genomföringen är en gummi plugg som stänger motorrummet bort från insidan av bilen. Hålet är det så att du kan köra ledningar genom brandväggen av bilen och på insidan från utsidan, eller vice versa.

• Anslut den röda sladden till den positiva Polen på batteriet. Ansluta kabeln är lika enkelt som när slutligt realiteten positiva inlägget eller lägga till den röda sladden till sele som ansluts till terminalen.

• Anslut den svarta kabeln från baksidan av din mätare till någon jordning metallyta på ditt fordon.

• Rutt orange kabeln från baksidan av din mätare genom genomföringen i förarens sida foten väl.

• Rutt orange kabeln till motorns främre centrum där skottet motor kontakterna finns. Skiljevägg kontakterna ligger nära förarens strålkastare. Du ser flera sladdar till en svart plastlåda. Rutan plast innehåller ECU, vilket är motorns styrenhet, eller den dator som gör att bilen för att köra.

• Skarva din orange tråd med B17 tråd ansluten till O2 sensorn. Använda ledningar för klargöranden på den exakta platsen för kontakten och placeringen av tråd på kontakten. Klippa B17 ledning som kommer att O2 sensorn. Band 1/4 tum av tråd i båda ändarna av kabeln som du skär. Band 1/4 tum av slutet av orange kabeln. Vrid alla tre av de avisolerade ändarna tillsammans. Lödning vridna trådarna tillsammans. Wrap din värme krympa runt kabeln. Koppla in din värmepistol och varm wrap tills det krymper ner till lödde anslutningen.

• Skarva din orange tråd med den kabeln som ansluter till B17 stift på din vänstra anslutning. För att skarva kabeln, strippa i slutet av isoleringen för att exponera ungefärligt 1/4 tum koppartråd.