mynewspapers.net

Hur man installerar en takfläkt i ett välvt tak

Hur man installerar en takfläkt i ett välvt tak


Installera en takfläkt på en (vinklad) takvalv presenterar två problem: montering tak av fläkten är avsedda att anslutas till ett övergripande tak, och takets nedåtgående vinkel kommer störa förflyttning av fläktblad. Det första problemet är löst med en katedral tak monteringsfäste, som bifogas elektriska och ger en horisontell yta. Det andra problemet är löst med en förlängning stång på fläkten, som sänker motorn tillräckligt så bladen kan rensa taket.

Instruktioner

• Bryt strömmen på rutan krets. Klättra på stegen och ta bort den befintliga armaturen, om sådan finns, genom att ta bort monteringen håller den där, med hjälp av skruvmejsel. Koppla bort kablar för hand för att dra fixturen gratis, lämnar trådarna från taket elektriska lådan hänger ner.

• Tryck på monteringskonsolen katedral tak till elektriska boxen, så vinklad sida av konsolen är mot taket och ned-vända sida av konsolen är vågrät. Montera fästet på rutan med en skruvmejsel och monteringsskruvar fästet kom med. Dra kablarna ner genom mitten av fästet.

• Sätta fläkten ihop på golvet, samla allt som följde med satsen utom bladen. Kör ledningar genom förlängning staven och reda upp i trädkronorna (den del som kommer att gå mot monteringsfästet), så kabeln slutar är tillgängliga. Bära hela församlingen upp på stegen.

• Ställ in fan bostäder på toppen av stegen, med förlängning stång och trädkronorna vänd uppåt och nära monteringskonsolen katedral tak. Anslut ledningarna från fläkten till dem från taket (svart till svart, vit till vit), vrida tråd mössor över dem för hand och inslagning eltejp runt anslutningarna. Linda förkoppra jordning tråd från rutan elektriska för hand runt den gröna jordning skruv för fan.

• Tuck ledningarna till väggbeslag och bifoga tak av fläkten till fästet, med hjälp av de medföljande skruvarna och en skruvmejsel.

• Slå på strömmen och testa fläktmotor. Om det fungerar, stänger av den och installera fläktblad.