mynewspapers.net

Hur man installerar en Split nitar gitarr fall

Hur man installerar en Split nitar gitarr fall


Fall spärrarna på många gitarr fall hålls med split nitar. Detta är nitar med en spets i ena änden och en tvådelad (eller "tvillingkontakter") axel på den andra. Nitarna används vanligtvis för gitarr fall är större än många industriella nitar, vilket gör dem lättare att arbeta för hand utan att använda en svetsbrännare. Du behöver några vanliga handverktyg, och, naturligtvis, rätt stora nitar. Men med de i hand, du kan installera eller byta ut split nitar i ditt gitarr fall på bara några sekunder.

Instruktioner

• Håll låset i den position du vill installera det, med gitarr så stängt. Öppningen där övre och nedre hälften av låset kommer tillsammans bör placeras över linjen där toppen av fallet överlappar botten. Använd en bit krita eller vit krita för att markera position monteringshålen på fallet.

• Borra monteringshålen genom sidan av fallet, använda lite borr och 1/8-tums. Borra från utsidan av fallet.

• Flytta spärren över hålen och plats en delad nit genom fästbult i låset, och matchande hålet i fallet. Håll niten på plats genom att trycka ner på huvudet med fingret.

• Placera längd på knivbladet i split i niten, som är inne i det. Vrida upp på kniven till vänster så att den vänstra halvan av rivet skaftet böjer sig i 90 graders vinkel utåt. Toppen av bladet kommer att sätta press på den vänstra delen, medan kanten av bladet kommer att kila på basen av den högra delen. Genom att vrida den övre kniven till höger för att böja den andra halvan av rivet skaftet motsatta 90 graders vinkel.

• Placera platt av bladet över de två böjda halvorna av rivet axeln. Med båda händerna, tryck bladet från insidan av fallet och riveten huvudet från utsidan av ärendet tills niten stramar.

• Upprepa proceduren för alla monteringshålen i spärren.