mynewspapers.net

Hur man installerar en orientalisk matta trappa löpare

Hur man installerar en orientalisk matta trappa löpare


En orientalisk matta löpare installerat på en trappa lägger värme och en touch av elegant design till rymden. Mattan löpare täcker inte hela trappan, men kommer att omfatta centrala trappan där de flesta av gångtrafik förekommer. Trappa matta löpare kommer i många färger, stilar och mönster. Installera din orientalisk matta löpare på trappan är ett bra sätt att visa upp det heirloom matta eller nya köp, samtidigt ger dina fötter en mjuk yta att kliva på.

Instruktioner

• Använd ett måttband för att mäta bredden på ståndaren och baksidan av trappan trampa på varje steg. Totalt mätning av en slitbanan och riser och multiplicera detta nummer av hur många steg du har på trappan. Använd denna mätning för att klippa din orientalisk matta löpare.

• Markera centrum av varje steg med en penna. För att placera orientalisk matta löpare använder du denna centrumlinje.

• Subtrahera 2 inches från bredden av varje trappa slitbanan och skär tackless remsor enligt dessa mätningar. Placera en bit skrot trä upp mot baksidan av trappa slitbanan. Se till att denna skrot trä är 1 tum i längd, att hålla ett utrymme på 1 tum mellan baksidan av trappa slitbanan och tackless band.

• Centrum en tackless remsa på varje trappa däckmönstret, butted mot skrot trä. Hålla nubb på tackless strip vänd tillbaka mot ståndaren. Använd en hammare för att säkra tackless remsan för att trappa slitbanan. Upprepa denna process tills alla steg har en tackless remsa.

• Mäta längden på varje trappa däckmönstret, början på tackless strip och fortsätter på undersidan av slitbanan näsan. Skär mattan utfyllnad med hjälp av dessa mätningar. Kontrollera att bredden på mattan plattan är samma som tackless strip. Upprepa för varje steg.

• Placera mattan plattan så det är butted upp mot tackless remsan. Häfta mattan plattan på plats, avstånd staples varje 3 inches. Wrap mattan plattan runt näsan av slitbanan, och häfta utfyllnaden på undersidan av slitbanan näsan. Skär överskott utfyllnaden hänger ner från näsan med sax.

• Borsta latex mattan lim på de skurna kanterna mattan löpare, om det behövs. Låt limmet torka i en timme innan du installerar den orientaliska matta löparen. Limmet kommer att hålla de skurna kanterna från nötning och ser fula med tiden.

• Rulla ihop mattan löparen uppåt minst fyra steg, hålla centrum av mattan löpare över raden märkt centrum på varje steg. Häfta botten av mattan löpare till botten av den första riseren varje 3 inches.

• Dra mattan löpare till första tackless band och dra åt löpare på remsan med knä kickern, börjar i centrum för löpare och arbeta utåt. Upprepa uppåt för varje steg.

• Packa mattan löpare i det utrymme där botten för riseren möter upp i slitbanan, eller trappa grenen, med hjälp av mattan verktyg och gummi klubba. Häfta båda kanterna av mattan löpare i trappa skrevet. Häfta mattan löpare 2 inches upp från botten av trappa ståndaren på varje sida. Upprepa för varje steg.

• Skär toppen av mattan löpare så det passar tight mot undersidan av sista trappa näsan. Pensla alla skurna kanter och ändar med latex mattan lim. Häfta upp av mattan löpare till toppen av den senaste riseren varje 3 inches.