mynewspapers.net

Hur man installerar en manuell växellådaManuella växellådor kan en drivrutin för att manuellt växla för att driva ett fordon framåt eller bakåt. Till skillnad från automatiska överföringar som använder vätska, vakuum och tryck för att flytta redskap, föraren väljer växeln som ska användas och avgör hur länge det redskap förblir engagerad. Många saker måste beaktas när du tar bort och återskapar en manuell växellåda. Installera en manuell växellåda kan också vara svårt på grund av överförings vikt och balans.

Instruktioner

• Koppla ur negativa batterikabeln. Använda ordet jack för att lyfta fordonet tillräckligt hög för att placera två pallbockar under den bakre delen av ramen och två pallbockar under den främre delen av ramen. Med hjälp av en assistent, placera manuell växellåda i en överföring dolly jack.

• Som överföring bostäder rakt i jack vagga och cinch fyra avsluta klämmor mot case bostäder. Loop två säkerhet kedjorna helt runt överföringen fallet och gå med länkarna tillsammans med två bultar och muttrar. Dra åt muttrar finger tight.

• Skjut transmission jack under fordonet. Om du har kvar den shifter linkage och arm fäst, upprätthålla en tydlig väg att träda i kabinen genom plattan tillgång öppningen. Pump i handtaget på jack att lyfta överföringen. Ingående växelaxeln ska vara parallell med öppningen på bell bostäder.

• Flytta överföringen framåt. För och akter gör justeringar på framsidan och baksidan tilt knoppar på transmission jack att justera den. Användning i förgrunden, akter och sida luta knoppar på jack att nå rätt justering planet.

• Tryck in kraftöverföringsaxeln mot öppnandet av koppling och tryck plattan. Justera splines för den ingående axeln med koppling splines. För att justera splines, aktivera överföring sin sida axel genom att vrida på sidan tilt rattarna på jack. När linje, driva överföringen helt tills slutet av överföringen ingång axel säten i pilot uthärda hålet. Om du har en 1/2-tums lucka mellan bell bostäder och överföring, piloten lagret justeras inte ordentligt. Dra tillbaka och sätta igen.

• Installera överföring montering bultar för hand i trådarna av bell bostäder. Dra åt dem med en momentnyckel, enligt din reparationshandbok specifikationer. Vrida på rattarna för att lossa jack klämmer fast för hand. Ta bort bultar och muttrar på säkerhetskedjan och ta bort kedjan. Tryck uttaget överföring från fordonet.

• Anslut någon tråd tillbaka till överföringen som hör till magnetventil eller hastighet sensor, om så utrustad. Lossa och ta bort sidan plug växellådsolja montering med ett slutet skiftnyckel. Fylla överföring växellåda med den föreskrivna växellådsolja, enligt tillverkarens specifikationer. Skruv filler koppla tillbaka in och dra åt med en socket.

• Sätt tillbaka pedalen stångmantlar till throwout med pivot gemensamma för hand. Dra tillbaka på kasta ut bäring gaffeln till sätta den i sitt säte. Använd en öppna änden skiftnyckel för att justera kopplings pedal fria spel. Sätt den drivaxel ingående axeln i den utgående axeln av överföringen. Anpassa splines korrekt och driva driveshaften tills platser.

• Anslut baksidan U-gemensamma till bakre differential oket. Sätt in bultarna genom kardanknut gavlar. Dra åt dem till oket med en socket. Byt ut centrum console enheten inuti kabinen runt SKIFT handtaget. Skruva fast konsolen enhet ned med skruvar eller skruvar (medföljer) med en skruvmejsel eller uttag.

• Använd uttaget golvet att lyfta fordonet och ta bort jack står. Återanslut negativa batterikabeln och dra åt terminalen att batteriet inlägget med en socket. Starta motorn och notera kopplings pedal drift och SKIFT rörelsen. Justera kopplingen eller koppling pedalen fria spel, enligt tillverkarens specifikationer i din reparation manual.