mynewspapers.net

Hur man installerar en LED Light Bar på en Dodge Dakota

Hur man installerar en LED Light Bar på en Dodge Dakota


Dodge Dakota pickup lastbilar rymmer en bakre LED ljus bar monterad under bakluckan. Detta ljus bar används för att komplettera de bakre bakljus i alla funktioner: parkering lampa belysning, stopplyktor, indikatorer och vända belysning. Den genomsnittliga bakgård mekanikern kan kabel en LED ljus bar in den Dakota bogsering adapter plug i ca 30 minuter.

Instruktioner

• Hitta bogsering ljus adapter sele, om utrustade. De flesta Dakotas har denna kontakt, eller åtminstone trådarna tucked upp in i kroppen för denna användning, som standard kablaget från tillverkaren. Skär och band dem att avslöja omkring en tum av core koppar.

• Montera LED ljus baren mellan bakluckan och baksidan stötfångaren med hjälp av klister och borrande skruvar tillämpliga. Inte alla modeller av ljus barer kommer att ha hål för montering; om de är efterlysta, måste sedan de borras. Baren är lätt nog att senast i år med ett starkt lim. Kontrollera att kablarna vänd sidan av lastbilen där trailern bogsering adapter sele finns.

• Kabel sele till ljus bar genom vridning samma färg kabeländarna tillsammans och som täcker skarven med en liberal belopp eltejp. I vissa fall ljus baren kommer att ha en 4-polig standard bogsering adapter plug redan installerat--det behöver bara anslutas till selen att fungera. Standarden kablage färger är vitt, brunt, gult och grönt, och de ska matcha Dakota är förkopplad system.

• Testa alla funktioner i baren ljus genom att trycka på bromsen, tända strålkastarna, kontrollera båda indikatorerna och att sätta bilen i omvänd (om tillämpligt). Kontrollera kablar skarvar om några problem uppstår.