mynewspapers.net

Hur man installerar en keramiska plattor golv duschkar

Hur man installerar en keramiska plattor golv duschkar


Om du har aldrig lagt ett kakel golv innan, är en dusch golv inte det projekt som du ska börja med. Till skillnad från andra golv, blir en dusch golv våt dagligen. Eventuella brister i plattsättning-jobbet kommer att leda till läckor som kan skada den underliggande strukturen. Om du har lite erfarenhet och förtroende med plattsättning, bör då du kunna kakel dusch golvet ordentligt. Eftersom dusch golv behöver slant mot avloppet, Använd små plattor som kan överensstämma med lutningen.

Instruktioner

• Placera 2 "x 10" bitar av trä mellan varje dusch väggregel. Spika eller skruva den 2 x 10s på plats, att skapa en inhägnad för dusch golv. Spika eller skruva ner en bit plywood som är minst 1,5 inches tjock för att skapa ett undergolv. Nail 3 2 "x 4" tums bitar av trä en på varandra vid dusch ingången. Detta skapar en tröskel som hjälper till att hålla vattnet inne i duschen.

• Skruva loss den övre delen av avloppet. Sticka en trasa i avloppet öppningen till hålla skräp och konstruktion material ur avloppet. Häfta 15-pound tar papper på dusch golvet, skära ett hål för avloppet med en mattkniv. Skär trådnät med tenn snips att passa på dusch golv. Skär ett hål för i avloppet. Säkra metallnät till tjära papper-täckt undergolvet med klammer.

• Bestämma hur hög den första mortel sängen ska vara. Behöver du en 1/4 tum lutning per fot till direkt vatten mot avloppet. Mät avståndet mellan kanten på avloppet och väggen längst från avloppet. Multiplicera antalet fötter med.25 att avgöra hur många inches hög första murbruk sängen bör vara. Till exempel om väggen är 3 fot bort från avloppet, måste murbruk sängen vara 3/4 tum (.75 inches) högre än i avloppet. Använder en nivå, markera den höjden på väggarna runt duschen på flera ställen.

• Häll tjock-säng murbruk mix och vatten i en 5-gallon hink och blanda dem tillsammans med borr med en blandning paddla fastsättning. Murbruket måste vara tjock, så använd bara tillräckligt vatten mörkare murbruk mixen. Instruktionerna på paketet kommer att berätta hur mycket mix du behöver täcka din dusch golv. Häll lite av murbruk på golvet och tryck fast ett lager av murbruk på undergolvet en startplåt injekteringsbruk. Se till att trådnät är helt täckt. Fördela resten av murbruk över golvet med en murslev, bildar en mjuk sluttning från hög poäng markerade på väggarna ner till avloppet. Skrapa en skrot bit av 2 x 4 över den mortel ytan att jämna ut ytan. Detta eliminerar eventuella indrag där vattnet kunde pöl istället för att köra ner i avloppet. Låt murbruket att bota över natten.

• Skär ett blad av vinyl dusch-base membran stor nog att täcka golvet och resa 6 tum upp varje vägg. Placera vinyl membranet ovanpå den första mortel sängen och vik den att passa in i hörnen. Placera klammer genom den övre tum av membranet till 2 x 10: or mellan reglarna. Använda membran lösningsmedel lim för att fästa membranet in i hörnen.

• Leta upp de fyra bultarna som håller avloppet på plats genom att känna vinyl. Skär bort vinyl som täcker bultarna med en mattkniv. Skruva loss bultarna med en skiftnyckel. Ange den övre avlopp plattan ovanpå avloppet och vända den tills den låser på plats. Sätta tillbaka bultarna på plats och dra åt dem. Med en mattkniv utskuren vinyl membranet från centrum av avloppet. Placera maskeringstejp över avloppet sil att skydda det som du arbete. Trimma alla överskott maskeringstejp så att endast i avloppet är täckt. Installera sil inslagning trådar med rörmokare tejp och skruva i avloppet församling.

• Markera väggarna kring dusch med andra mortel säng höjd. Andra murbruk sängen bör vara så hög som den första mortel sängen i förhållande till avloppet sil. Till exempel om första murbruk sängen var 3/4 tum högre än i avloppet, bör andra murbruk sängen 3/4 tum högre än toppen av i SIL. Lägg den andra mortel sängen som du gjorde den första mortel sängen. Låt andra murbruk sängen harden och bota för en natt eller två.

• Täcker den andra mortel sängen med latex-berikade thinset. Jämnt i thinset med en murslev. Lägga plattor på den thinset, att sätta plast distanser mellan dem om det behövs. När alla brickor är på plats, sätt en drevkarl ombord på brickor och knacka kraftigt med en gummiklubba. Detta sätter plattorna djupare in i thinset. Latex-berikade injekteringsbruk gälla utrymmena mellan plattorna en startplåt injekteringsbruk, att vara noga med att fylla luckorna. Torka extra injekteringsbruk från kakel ytor med float kanten. Efter fogarna har börjat torka, rensa bort alla återstående injekteringsbruk rester från brickor wit en våt svamp. Kör en fuktig svamp längs varje injekteringsbruk rad gemensamma injekteringsbruk och få det att se konsekvent.

• Applicera ett lager latex-berikade thinset på 2 x 4 trä tröskeln med en murslev. Placera tröskel stenen ovanpå thinset. Stenen måste slutta något mot duschen för att säkerställa att eventuellt vatten på stenen går mot avloppet. Fastställa en nivå på stenen. Knacka på insidan kanten av stenen med handtaget på en hammare tills den nivån bubbla är rörande linjen från duschen.