mynewspapers.net

Hur man installerar en kamrem på en 2003 Mitsubishi Lancer

Hur man installerar en kamrem på en 2003 Mitsubishi Lancer


Mitsubishi Lancer är en familjebil som tillverkas av Mitsubishi Motors sedan 1973. 2003-modell tillhör den åttonde generationen av denna serie, och innehåller 2000 genom 2007 modell år. Motorn i 2003 Mitsubishi Lancer är en fyrcylindrig 2,0-liters motor med en enkel överliggande kamaxel. Den har en kamrem synkronisera kamaxel med vevaxeln. Kamrem för denna modell kommer senast ca 60.000 miles innan det behöver bytas ut.

Instruktioner

• Koppla ur locket under vänster sida av motorn med en hylsnyckel. Ta bort kabeln från bilbatteriet terminal. Ta bort montering isolatorn för motorn.

• Koppla bort remskivan för vevaxeln med en hylsnyckel och lossa anslutningskontakt för vevaxel position sensor. Koppla bort den övre frontluckan för kamremmen.

• Klämman för olja linje till servopumpen och koppla bort fästet för olja raden med en hylsnyckel. Koppla bort den justera stag för generatorn och ta bort den nedre kåpan för kamremmen. Koppla bort fästet vistelsen för servopumpen. Ta bort flänsen och stöd fäste för motorn.

• Vrid vevaxeln medurs för att justera timing märken för vevaxel och kamaxel. Ta bort behållande bulten för remskiva av timing bältessträckare med en hylsnyckel. Bänd spännaren remskivan från kamrem med en lämplig bända verktyg.

• Dra åt bulten remskiva för spännaren till hålla den på plats tillfälligt. Ta bort kamremmen. Lossa bulten remskiva för tidsplanen remspännaren och ta bort remskivan. Installera remskivan för bältessträckare och spaken så nära motorn montera som möjligt. Dra åt remskiva bulten att tillfälligt hålla remskivan på plats.

• Vrid vevaxeln medurs för att justera vevaxel och kamaxel timing märken som behövs. Installera ny kamrem på vevaxelns remskiva, vatten pump sprocket, Kamaxel kedjekransar och bälte spännare remskiva i den ordningen.

• Lossa bulten för bälte spännare remskiva halv varv med en hylsnyckel. Detta gör spännaren våren att spänningen på kamremmen. Vrid vevaxeln två hela varv medurs för att justera timing märken än en gång.

• Se till att tänderna på kamaxel och vevaxel kedjehjul engagera kamrem och dra åt bulten på bälte spännare trissan med en hylsnyckel. Installera de återstående delarna genom att utföra stegen en genom tre i omvänd ordning.