mynewspapers.net

Hur man installerar en fjärrkontroll förrätt på en Honda CivicEn fjärrkontroll förrätt är en anordning som gör en drivrutin för att starta bilen från en fjärrplats, till exempel på insidan av ett hus eller kontor. De största fördelarna med en fjärrkontroll förrätt är att låta en bil att värma upp före drivs och köra värmen eller luftkonditioneringen för att upprätta en inre temperatur innan föraren kommer in. Vissa nyare bilar har fabriksinstallerade avlägsna förrätter, men om du äger en Honda Civic måste du installera en eftermarknaden remote starter.

Instruktioner

• Öppna den Civic bonnet och koppla bort bilens batteri. Se till att bilen är avstängd innan du gör detta.

• Ta bort värme locket under förarens sida instrumentpanel genom att dra ut fyra stiften håller locket på plats. Använda tång nål näsa för att ta bort stiften.

• Fäst den remote startmotorn på den plast gjutning på inre vänster om värme ventilen med hjälp av ett tunt lager av gummi cement.

• Bult hood pin från remote startkit till plast klämman nära den Civic hood spärren. Använd 6-tums stål bultarna och skiftnyckeln för att säkra hood stiftet på plats.

• Varva ner tråd hängare och bifoga några eltejp till slutet. Använda galgen för att driva den grå kabeln (power wire) från fjärrkontrollen förrätt genom värme kanalen och in i motorn området av Civic.

• Dra den grå kabeln runt motorn, routning det längs fordonets befintliga wire harness ligger på förarens sida av motorhuven. Fäst den grå kabeln till hood stift av falsning ändarna av kabeln runt huva pin med händerna. Vid behov säkra kabeln till hood stift med en liten mängd eltejp.

• Mata den röda sladden (tändning wire) från den remote startmotorn upp till fordonets tändning sele. På en Honda Civic ligger tändning selen bakom rattstången. Löda i slutet av den röda sladden till gauge tråd i mitten tändning sele och Linda området anslutning i eltejp.

• Trä fjärrkontrollen förrätt jordledning genom värme kanalen och fäst den till en mark (t.ex. ett metallföremål) under den Civic huva. Linda i ändarna av jordledaren runt marken och crimp fast med händerna.

• Montera remote starter antennen på förarens sida instrumentpanel med gummi cement. Kör kabeln från antennen under instrumentpanelen till fjärrkontrollen förrätt monterad i värme kanalen. Anslut antenn kabeln till den remote startmotorn.

• Återanslut den Civic batteriet och kontrollera bilens lampor och elektriska system fungerar korrekt. Testa den remote startmotorn för att säkerställa att det fungerar.