mynewspapers.net

Hur man installerar en fisk Tank Hang-On Filter

Hur man installerar en fisk Tank Hang-On Filter


Fish tank hang-on filter är en av de mest populära typ av filtrering enheter för alla typer av akvarier. Eftersom de kan köpas med allt du behöver ingår i en låda, är de lätta att installera. Ett korrekt installerade fisk tank hang-on filter håller din sällskapsdjur fisk livsmiljö gnistrande klar och frisk.

Instruktioner

• Köpa en hang-on fisk tank filter som är på lämpligt sätt fått för gallon kapacitet i ditt akvarium. De flesta kommersiella filter ange mitt på rutan hur många gallons de kan hantera filtrering.

• Packa upp hänga på filtret och ordna alla delar som ingår. Det bör finnas en plast filter låda, plaströr och en liten motor kopplad till en nätsladd. En medellång filterpatron kommer också att finnas.

• Placera akvariet hang-on filter på baksidan eller någon av sidorna av akvariet. Detta bör helst vara någonstans både tillgänglig och mindre synliga än andra delar av akvariet. Filtret bör inte hindra bild av fisk eller tank dekorationer. Vid behov verktyget en vass för att skära en bit av en plast akvarium cover så att hänga på filtret kan passa lätt.

• Bifoga plast röret i rutan, eller en separat inköpt rör, till vatten insugningsröret på hang-on fisk tank filtret. Helst bör i slutet av detta rör komma inom ett par inches av botten av ditt akvarium. Detta underlättar blandning och filtrering av allt vatten i akvariet och inte bara i den översta. I slutet av röret bör bestå av en maska eller slitsade bifogad fil att hindra fisk och stora avfall från att sugas upp.

• Anslut tube församlingen till den plast enhet som bildar en U-sväng med filter motorn i ena änden. Denna böjda del sitter säkert över kanten av hang-on fisk tank filtret. Driva motorn försiktigt i position och förlänga plast inloppsrörets tillräckligt långt in i akvariet.

• Skjut premade filterpatronen i filterrutan i rätt position. Om ingen premade filterpatron, har du en fuzzy vitt tyg ärm, en plast form och en liten påse med aktivt kol. Skölja allt innan du använder. Sedan dumpa träkol i tyg väska och skjut detta till plast formuläret. Det kan finnas ett klipp att stänga på toppen innan du sätter denna församling i rutan hang-on filter.

• Prime hang-on akvarium filter genom att fylla upp med vatten från akvariet. Koppla in filtret i ett närliggande elektriska uttag medan man fortsätter att hälla vatten i filterrutan långsamt att upprätthålla den fyllning. Detta kommer att hålla pumpen primade och vattnet börjar flyta upp inloppsrörets in filtret inom några sekunder. Hang-on fisk tank filtret installeras nu och arbeta för att hålla akvariet rent.