mynewspapers.net

Hur man installerar en distributör i ett litet block 350

Hur man installerar en distributör i ett litet block 350


För av någon anledning en 350 Chevrolet small block motor distributör är bort (allt från en enkel distributör reparation av ett intag insugningsrör packning ersättare, som krävs att distributör), finns det tillfällen när du installerar en distributör inte kan vara så lätt som planerat. Distributören drivs av växel på baksidan av kamaxeln och Oljepumpen drivs då från botten av distributören. Du måste installera den så engagerar både kamaxel redskap och olja pump driveshaften just.

Instruktioner

Att hitta övre dödpunkt (TDC)

• Ta bort tändstiftet nummer 1 cylinder. Litet block Chevy är detta den främre cylindern på förarens sida banken av cylindrar.

• Håll ett finger över tändstift hålet (inte i hålet) att skapa en tät förslutning samtidigt långsamt vrida motorn runt vevaxeln medurs. När motorn är på kompression cykel, båda ventilerna på denna cylinder är stängda och luft kommer att tvingas ut hålet förbi finger. Kolven närmar sig öd. Stanna.

• Justera timing märket på den harmoniska balancer med intilliggande timing pekaren genom att rotera vevaxeln framåt eller bakåt. Pekaren kan har examen index visar 2, 4, 6 eller 8 grader "BTDC" (före toppen-döda-centrum), etc. som används för exakt motor/ignition timing senare. Justera märket på stabilisatorn nära TDC.

Distributör-Installation

• Ställ in distributören i hålet ligger på baksidan av insugningsröret. (Det kommer inte helt plats vid denna tid, som den olje pump drivaxel och nyckeln på undersidan av distributören måste vara justerad. Detta händer sällan på första försöket.)

• Orientera distributören så att vakuum advance behållaren pekar mot fram-höger om motorn. Lyfta distributören något och låt den falla på plats med kontakten av distributör rotorn pekar på den främre vänstern (förarsidan) av motorn. (Kan de distributör och cam redskap till "mesh" så att distributören faller nästan på plats.)

• Vrid runt vevaxeln (eller engagera startmotorn) samtidigt lätt nedåtgående tryck på distributören. Kammen utrustar roterar distributören, och sedan olja pump driveshaften "hittar" nyckeln vid basen av distributör axeln. Distributören kommer nu helt plats och vara i rätt läge.

• Bifoga distributör GJP och Anslut de elektriska ledningarna. Installera det nummer ett tändstiftet och återanslut alla plug kablar. Starta motorn och sätta på tändningen.