mynewspapers.net

Hur man installerar en distributör i en 1997 Chevy Blazer 4.3 Vortec

Hur man installerar en distributör i en 1997 Chevy Blazer 4.3 Vortec


Distributören i en 1997 Chevrolet Blazer accepterar den elektriska laddning som behövs för förbränningen och förmedlar det till sex tändstift i 4,3 Vortec V-6 litersmotorn i en viss ordning. En snurrande rotorn på huvudet av distributör kontakter metallen liggande på locket på distributören sekventiellt, överföra den elektriska signalen till varje tändstift genom en tändstiftet tråd. En bristfälligt eller felaktigt installerade distributör kommer att kasta bort tändföljd orsakar motorn fräsande och får stänga motorn helt och hållet. Det kavaj distributör är icke-justerbar; emellertid tändningsinställning måste vara korrekt för rätt operation.

Instruktioner

• Koppla ur bilbatteriet ledningen från batteriet terminalen och position så att det inte råkar röra terminalen under underhåll.

• Rotera vevaxeln spjället på framsidan av motorn till övre dödpunkt position för kolv en. Vevaxel spjället är kopplad till stora hjulet på framsidan av motorn i centrum nära botten. Det har två justering markerar som, i linje med de två V utskärningar i justering utskjutande delar på motorn, identifiera övre dödpunkt.

• Rotera distributör hisschaktets botten tills rotorn kontakten justerar med justering mittemot den elektriska ingång. Det kan finnas en imprinted 6 i stället för en justering mark. Detta kontanter distributör för användning i den 6-cylindriga motorn.

• Titta i distributör hålet med en ficklampa. Du ser olje pump drivaxel. Placera den i fliken parning på distributören med en flat skruvmejsel.

• Skjut distributören i motorn. Det bör plats fullt med tändstiftet tråd utgångarna parallellt med brandväggen.

• Installera hold-down bulten på botten av återförsäljaren med en 10-millimeters distributör skiftnyckel. Vridmoment det till 20-fots pounds.

• Placera Distributör GJP på distributören och installera cap skruvarna. Vridmoment dem till 20-tums pounds med lite Torx. Bifoga den elektriska ingång till distributören under den gemensamma jordbrukspolitiken.

• Fäst trådarna tändstiftet. Om de inte har märkts under borttagning, spåra trådarna från motorn. När man tittar på motorrummet, ansluta de tre kablarna från den vänstra sidan av motorn till vänster utgångarna på distributör cap i ordning. Från höger sida av motorn fäster främre tråden vid mellersta produktionen, den mellersta sladden till den främre utgången och den bakre sladden till den bakre utgången.

• Installera kabeln från tändspolen på framsidan av den gemensamma jordbrukspolitiken distributör. Det ser ut som en plugg tråd, men är inte uppradade som tändstift tråd utgångarna.