mynewspapers.net

Hur man installerar en broms Booster

Hur man installerar en broms Booster


En broms booster är en enhet som ger extra bromskraft använder antingen en elektrisk eller hydraulisk mekanism för att "öka" bromsen makt du får från trampa på bromspedalen. Broms boosters fungera ofta pressar på vakuum, men de arbetar också tillsammans med din huvudcylinder--som håller din bromsvätska--att push bromsvätska genom din bromssystem. Med tiden kan din booster utveckla en vakuum läcka eller misslyckas helt. Om detta inträffar måste du vet hur man installerar en ny.

Instruktioner

• Öppna motorhuven och lokalisera bromsservon. Detta är oftast en rund skiva ca 3 till 4 inches i tjocklek, men kan vara större beroende på ditt fordon. Den kommer att kopplas till broms huvudcylinder i brandväggen, oftast på förarsidan.

• Lossa och ta bort röret muttrarna som håller bromsen linje till huvudcylindern med öppen skiftnyckel. Det finns fyra av dessa (fyra bromsslangar) som du måste ta bort. Se till att du antecknar där linjerna är att vara bortkopplad från eftersom de måste återanslutas till samma område du bort dem från. Du kanske vill använda maskeringstejp och en permanent spritpenna för att markera platsen där bromsslangar kom ifrån. Du måste aktivera varje klämring moturs för att lossa och var särskilt försiktig att du inte skadar slutet av muttern medan du lossa det. Dessa nötter, som skadar lätt, är en kritisk komponent som säkrar din broms linje till huvudcylindern.

• Unbolt två bultarna håller huvudcylindern till bromsservon och ta bort huvudcylindern. Se till att fånga bromsvätska som droppar och inte får någon på bilens färg.

• Några bromsar hjälpmotorerna har bult att du kommer att kunna ta bort från brandväggen. Om din bromsservon har dessa, unbolt dem.

• Unbolt de fem eller sex--beroende på ditt fordon--muttrarna som håller bromsservon på plats under strecket bakom bilens bromspedal. Några av dessa kan vara svåra att nå, men du bör kunna få dem alla med en vanlig hylsnyckel. Du kan behöva använda en socket extender för att nå dessa nötter på vissa fordon.

• Dra behållande klipp eller stift håller bromsservon till bromspedalen. För att göra detta, dra klippet hålla PIN-koden på plats med tång. Knacka sedan på stiftet ut med avsluta av tång. Bromspedalen bör nu vara bromsservon.

• Dra bromsservon av brandväggen och av motorrummet.

• Sänka nya bromsservon i motorrummet där gamla bromsservon brukade vara. Anpassa bultarna med hål i brandväggen och skjut nya bromsservon på plats så att den sitter tight mot brandväggen.

• Justera monteringskonsolen på baksidan av bromspedalen med fästet på bromsservon (inne i fordonet). Skjut den behållande stiftet genom båda parentes, koppla ihop dem. Ersätta det klippet som håller den behållande pin på plats. Det finns ett litet hål i ena änden av pinnen. Tryck behåller klippet i detta hål.

• Ersätt skruvar du bort från baksidan av bromsservon under instrumentbrädan och bakom bromspedalen och åter dra åt dem (medurs). Du kan behöva använda en socket extension för att nå dessa bultar.

• Ersätta bultarna i brandväggen (om bilen hade dem) och åter dra åt (medurs).

• Skjut baksidan av huvudcylindern (det finns ett hål i ryggen) över avsluta av bromsen booster kolv och bild huvudcylinder ryggen tills det sitter flush mot bromsservon.

• Byta huvudcylindern montering bultar och åter dra åt dem (medurs).

• Byt ut röret nötter i de områden där du först bort dem och åter dra åt. När åtdragning tube nötter, vrida dem moturs tills du känner motstånd. Sedan ge dem en ytterligare en fjärdedel vända.