mynewspapers.net

Hur man installerar en andra SATA 2 hårddisk som en slav

Hur man installerar en andra SATA 2 hårddisk som en slav


Installera en andra hårddisk i din stationära dator eller bärbar dator är ett alternativ som används för att öka hårddiskutrymme utan att förlora eller överföra data från din ursprungliga hårddisken. Med den här metoden ökar inte bara utrymme på hårddisken, det ökar också det virtuella minnesutrymmet för operativsystemet Windows, öka effektiviteten. Ett av de sätt där en BIOS kan erkänna den andra hårddisken är att starta upp som en slavenhet, med den primära hårddisken startas som en master enhet.

Instruktioner

• Stänga av datorn och ta bort desktop chassi. Hänvisa till pin connector diagrammet. Detta visas på etiketten, ovanpå den hårda driva, för placera av den slav-pin. Placera plast kontakten på slav stiftet som beskrivs i diagrammet.

• Anslut hårddisken till makt och IDE/SATA-kabel. Kontrollera andra ändar är anslutna till moderkortet. Använd skruvar för att montera enheten. Ersätta den stationära chassin.

• Slå på datorn. Gå in i BIOS, som standard detta kan göras genom att trycka F2. Om detta inte fungerar kontakta din moderkort manual.

• I BIOS, tryck höger tills fliken boot enhet markeras. Ställ in slavenheten till stöveln efter den primära enheten.

• Läs den nedersta raden och använda relevanta för att spara inställningarna. Starta om datorn.