mynewspapers.net

Hur man installerar en 1999 Dodge Ram 1500 vattenpump

Hur man installerar en 1999 Dodge Ram 1500 vattenpump


1999 Dodge Ram 1500 har flera olika motor modeller, inklusive 3,9-, 4,7-, 5.2-, 5.9- och 8,0 liter. Förfarandet för att ändra vattenpumpen på alla motorer är samma. Dodge använder ett speciellt verktyg att ta bort konstant spänning slangklämmor. Verktyget hittar du på alla Dodge återförsäljaravtal. När du byter vattenpumpen, spänningen bör kontrolleras på alla klämmor, och de bör bytas ut efter behov. Var noga med att använda endast klämmor med ett matchande ID-nummer.

Instruktioner

• Skjut avlopp pannan under radiatorn petcock. Ta bort kylarlocket. Lossa petcock och tillåta kylvätska rinna. Om avloppet pannan är ren och kylvätskan är mindre än fem år gamla, kan du återanvända kylvätskan. Unbolt fan svepning och tryck den mot motorn, under fläkten. Lossa skruvarna på framsidan av fläkten--- men ta inte bort---använda lämpliga uttaget.

• Lossa tillbehör drivremmen spänningen genom att montera uttaget lämpliga över bulten i centrum av den spännare trissan. Vissa motorer kan ha en spännaren trissa med ett fyrkantigt hål i centrum. I så fall in den fyrkantiga änden av ratchet i hålet. Tryck remskivan mot motorn att lossa spänningarna på bältet. Lyft bältet av blocken. Tillåta spännaren att återgå till sin normala position - låt inte det fäst på plats; Du kan skada spännaren.

• Ta bort den nedre och övre radiator slangar, med hjälp av verktyget för borttagning av klämman. Om din viss motor har en värmare slang kopplad till vattenpumpen, ta bort värmare slangen. Ta bort skruvarna från framsidan av fläkten och lyft fläkten och svepning av motorn som en församling. Ta bort de fyra vatten pump remskiva bultar, använda lämpliga uttaget, och ta bort remskivan. 4,7-liters motorn har inte denna typ av remskiva, så hanteras annorlunda.

• Ta bort värmare slang pipe-montering bulten, om du bort värmare slangen från vattenpumpen. Lossa bypass slangklämma på vattenpumpen. Ta bort sju vatten pump-och bultarna. (4,7-liters motorn inte har en bypass slang. Och har en mer mutter som kräver avlägsnande förutom sju bultarna.) Bultarna, beroende på motorn, kan vara av olika längd. Bör du göra en notation av bultarna platser som du tar bort dem.

• Rengör packning-monterings ytan på motorn med gummi skrapan och trasor. På alla motorer, utom 8.0-liters, smutskasta ett tunt lager av RTV silikon på vattenpumpen packning monteringsytan. Passar packningen på vattenpumpen och tryck in i RTV. 8,0-liters använder en O-ring. Passar in o-ringen i skåran.

• Päls vattenpumpen bultar med anti-seize. Installera vattenpumpen och dra åt bultarna till 30 foot-pounds vridmoment på alla motorer, utom den 4,7-litern. Dra åt bultarna till 40 foot-pounds vridmoment på 4,7-liters motorn.

• Päls trådarna i värmaren slang röret med tätningsmedel. Installera den behållande bulten och dra den till 12 foot-pounds av vridmoment. Återanslut bypass slang, om du tagit bort den. Snurra impellern vattenpump för att säkerställa att det inte gnida på kamkedjan fallet. Installera om vatten pump remskiva och dra åt bultarna till 20 foot-pounds av vridmoment.

• Installera om övre och nedre kylare slangar och dra åt klämmorna med verktyget klämman. Skjut den fan och fan svepning i motorrummet som en församling. Tryck i kåpan mot motorn. Installera fläkt bultarna och dra åt dem ordentligt. Dra den fan kåpan på plats och bult till kylaren. Stäng petcock. Fyll på kylaren. Installera om kylarlocket.