mynewspapers.net

Hur man installerar CAT 5 bostäder telefonlinjer

Hur man installerar CAT 5 bostäder telefonlinjer


Kategori 5 eller Cat-5 hänvisar till en typ av nätverkskabel som används för telefon samt dator nätverk linjer. Den har fyra par färgkodade kopparledningar vridna tillsammans för att förhindra överhörning och störningar som kan påverka kvaliteten på data som överförs. Även om fortfarande används, Cat-5 kabel har ersatts av en Cat-6 som har en högre kapacitet kabel. Du kan förbättra dina kunskaper och spara lite pengar genom att lära hur man installerar en Cat-5 kabel på din bostads telefonlinje.

Instruktioner

• Hitta NID eller network Interface-enhet utanför ditt hus, öppna den och koppla ur den modulära kontakten i att stänga strömmen från telefonbolaget. NIDs visas vanligtvis på väggar nära service ingången till telefonlinjen.

• Få en Cat-5 kabel, glida den genom en öppning på NID och dra upp till cirka sex inches från inne i lådan. Ta bort fyra inches av kabelns ytterhölje med diagonal tång. Var extra försiktig att inte klippa eller nick någon av åtta inre trådarna. Remsor av halv tum från isoleringen av den blå kabeln med vit märkning och göra samma sak för den vita kabeln med blå markering. Använd en tråd strippa för att tömma ledningarna.

• Vrida de gröna och röda terminal skruvarna moturs av flera varv att lossa båda skruvar. Koppla den blå kabeln med vita märkning medsols runt röda terminal skruven och krok den vita kabeln med blå märkning medsols runt gröna terminal skruven. Vrid skruvarna fast medurs med hjälp av en skruvmejsel att dra åt skruvarna och säkert båda anslutningarna.

• Rutt Cat-5 kabel från NID till den plats där du vill installera din RJ-11 telefonjack. Välja en sökväg som är tillgängliga och minst synliga, men kör inte kabeln vid sidan av kraftledningar att undvika magnetfält som kan orsaka störningar. Fäst kabeln med krampa när du går längs utan skära eller punktera det. En punkterad eller avskurna isolering kan orsaka överhörning eller störningar under telefonsamtal.

• Ta tag i kabeln och dra det långsamt ur rutan telefon på din vägg. Klipp kabeln efter mätning en extra 12 inches i längd för slack och arbetsutrymme. Ta bort två inches av kabelns ytterhölje med diagonal tång och räta ut de tvinnade par av trådarna. Remsor av halv tum av isolering från den blå kabeln med vitt märkningen och den vita kabeln med blå markering.

• Få en RJ-11 telefonjack med frontplåten, titta bakom plåten och lossa röda och gröna terminal skruvarna. Koppla den blå kabeln med vita märkning medsols runt röda terminal skruven och krok den vita kabeln med blå märkning medsols runt gröna terminal skruven. Vrid skruvarna fast medurs med hjälp av en skruvmejsel att dra åt skruvarna och säkert båda anslutningarna.

• Bifoga frontplåten på rutan telefon uttag på din vägg och fästes med skruvar med en skruvmejsel. Återanslut ström från telefonbolaget genom att koppla tillbaka den modulära kontakten till dess jack inuti NID. Ansluter du en fungerande telefon i nyinstallerade RJ-11 telefonjacket och lyssna efter uppringningstonen och ringa en kompis för att testa anslutningen.