mynewspapers.net

Hur man installerar Box Newel inlägg

Hur man installerar Box Newel inlägg


Ett newel inlägg är terminal inlägg överst eller längst ned i en trappa fall. Det finns två primära typer. Fast, eller Svarvade, newel inlägg skärs oftast ur ett enda stycke av trä. Box newel inlägg byggs upp från separata delar av virke för att skapa en kvadrat, ihåliga kolumn som oftast trimmas med trä lister på toppen och botten att ge post detaljerna. Montering förfarandet vanligast är att installera ett block av trä med steg och glida inlägget över det, fästa det på blocket.

Instruktioner

• Mät insidan dimensioner av newel post längst från framsidan till baksidan och vänster till höger. Skär en bit av 2-inch-thick virke som passar perfekt in i botten av newel inlägget. Skär dimensionerna 1/16 tum mindre än mätning du tog i varje riktning.

• Position block på det steget, centrerad där inlägget kommer att placeras. Borra hål, en i varje hörn på blocket, med lite 1/8-tums. Borra genom blocket och in i toppen av trappan. Använd lite försänkare till försänkt toppen av varje pilot hål något för att se fästskruven kommer att vara jäms med toppen av blocket. Lite försänkare skär en konformad överst i hålet för att ge utrymme för skruvhuvudet.

• Kör en 3-tums behandlade däck skruv genom varje pilot hål i blocket. Dra åt skruvarna tills huvudet är i jämnhöjd med toppen av blocket.

• Passar newel inlägget över toppen av blocket. Se till att alla fyra sidor av inlägget är jäms med toppen av trappan. Borra två hål på varje sida av post, 3/4 tum upp från botten och 1 tum i från varje hörn, så som att de löper parallellt att trappa upp och in i kanten av blocket.

• Kör en 1 5/8-tums behandlas däck skruv genom varje hål i inlägget. Köra skruvarna i tills huvudet är i jämnhöjd med ansiktet i newel inlägget. Täck skruvarna med den bas formning av inlägget. Spika det på plats med två finish naglar på varje ansikte.