mynewspapers.net

Hur man installerar asfalt takpannor

Hur man installerar asfalt takpannor


Asfalt takpannor, även känd som bältros, är en av de enklare typerna av takmaterial att installera och väger endast om en tredje som konkreta shingling. Välj en klar, solig dag för projektet takläggning och vara beredd att spendera minst femton timmar av arbete på ett litet tak, och mer om det är första gången du gör sådant projekt. Du kan klippa mantimmar på mitten genom att ha en vän hjälp; hon kan lägga asfalt bältros vågrätt medan du arbetar på diagonalen, eller du kan arbeta på motsatta sidor av taket.

Instruktioner

• Förbereda taket för asfalt bältros av rengöring av eventuellt skräp och spika ner någon lös styrelser. Sedan spika DROPP kanten, även känd som en kant järn, längs takfoten och sluttande kanten av taket, även känd som raken.

• Häfta eller spika aluminium blinkande--lightweight plåt--runt några utskjutande ventiler eller skorstenar. Blinkande kan också användas för att täcka eventuella knotholes i taket.

• Tillämpa tar papper eller taket kände över toppen av DROPP kanten och över hela taket. Square bara rulla så att det överlappar insidan gränsen DROPP kanten av åtminstone ett par inches, ta bort limmet bakningen och tryck den på plats. Skär tjära papperslappar att täcka över kanten på blinkande runt skorstenar och rökrör.

• Spik starter remsan, en remsa av asfalt som i linjer med kanten av taket, på plats över takfoten.

• Start i nedersta hörnet av taket, spika en singel på plats då fungera både över och taket, skiktning på varandra följande rader av bältros förutom de nedan.

• Överlappande bältros, efter tillverkarens instruktioner för hur mycket utsatta singel det bör under varje överlappande lager. I de flesta fall kommer exponeringen att mellan fem och sex inches av asfalt bältros.

• Tätning runt blinkande på några utbuktningar genom att tillämpa takläggning tjära från en tjära pistol. Du kan också använda gummi och plast flänsar runt de utskjutande delar, men dessa måste förseglas med takläggning tjära för att hindra vatten från att tränga i.

• Spik tak tak bältros, formad som uppochner grunt "V" s, på plats på toppen av taket.