mynewspapers.net

Hur man installerar asfalt fräsning för en uppfart

Hur man installerar asfalt fräsning för en uppfart


Asfalt millings återvinns i nästan varje ny asfaltblandningen som produceras. Inte alla av slipat asfalten återanvänds i ny asfalt. De flesta projekt begränsa millings till mer än 30 procent av volymen av den nya blandningen. Det finns andra användningsområden för millings som på uppfarter eller på mindre reste vägar. Lös asfalt millings generellt är inte bra för grundvatten avrinning eller miljön. Helst bör asfalt millings kompakta med ett bindemedel och placeras under antingen en ny asfalt yta grova eller en chip-seal blandning.

Instruktioner

• Utvärdera den befintliga undergrund genom att köra ett fordon över drivewy. Välj det största fordon som kommer att använda uppfarten för testet. Leta efter däck hjulspår eller laterala rörelse av undergrund under hjulet laster. Om svaga undergrund material hittas bort svaga materialet och ersätta med stenen.

• Titta på asfalt millings. Avgöra om den har en hel del fina material eller om materialet är grova. För grovt material, Använd ett extra emulsion procent av 2.5 till 3 procent. För fina material, Använd ett extra emulsion procent av 3 till 3,5 procent. Emulsion är en tillsats som innehåller hängande droppar av asfalt i vatten hjälper till att binda mixen. Välj en emulsion som är utformad för en kall blandning av asfalt.

• Skärm millings se till att inga bitar är större än två inches. Krossa millings större än två inches i storlek för att den materiella passet genom två-tums skärmen öppna, om det behövs.

• Lägga till emulsionen avskärmat millings mops mal. Blanda kombinerade emulsion och millings mops mal tills ett homogent material skapas.

• Transport blandningen till uppfarten plats med hjälp av en dumper.

• Dumpa blandningen i en spridare eller asfaltläggare. Sprida millings med spridaren eller asfaltläggare. Placera minst 3,5 inches av återvunnet blandningen över en jord undergrund. Om rock är redan under det återvunna materialet kan det vara möjligt att använda mindre material, beroende på storleken på de fordon som använder uppfarten.

• Kompakt millings först använda en 25 tons pneumatiska-trött rulle sedan en 12-ton eller större dubbel trumma vibrerande stål hjul roller. Ge vatten på stål trummor att undvika material hålla sig till rullen.

• Placera en chip tätning blanda över den återvunna slipat trottoaren matta eller en 1,25 tums lager av ny asfalt yta kurs. Placeringen av en av dessa material förseglar ytan av återvunnet trottoaren.