mynewspapers.net

Hur man installerar asfalt bältros på låg pitch tak

Hur man installerar asfalt bältros på låg pitch tak


Asfalt takkonstruktion utgörs normalt av tre lager. En solid plywood eller spånskiva däck fungerar som stiftelsen. Ett lager asfalt-infunderas tjockt papper, känd som taktäckning filt, är det mellersta lagret. Det tjänar till att hjälpa vattentät prydnad och lägger till stötdämpning. Toppen består av ett lager av texturerat asfalt bältros som delas vanligtvis med två eller tre slitsar att skapa tre eller fyra fliken bältros. Tonhöjden i taket har liten betydelse för installationsteknik, trots låga platserna är lättare att arbeta på.

Instruktioner

• Täck prydnad av taket med ett lager av takläggning kände. Filt tillverkas normalt i rullar ca 3 fot bred. Låg den första raden längs den nedre kanten av taket. Spika känt på plats med varmförzinkad spik med nylon brickor. Använd en spik varje 12-16 inches. Skär känt till längd med en mattkniv.

• Låg den andra raden av filt överlappande de första 4 till 6 inches för att ge tillräcklig täckning. Fortsätt lägga till filt upp lutningen på taket i rader så långt som möjligt. När avståndet till toppen är mindre än bredden på filten, börja vid den nedre kanten av den motsatta sidan. Vik en rad av filt i centrum för topp. Överlappa känt på båda sidor av taket.

• Skär bitar av kanten blinkande att passa kanterna på taket och spika dem på plats längs varje kanten med 1 1/4-tums galvaniserade takläggning naglar.

• Lägg en rad med starter bältros längs den nedre kanten av taket på båda sidorna. Spika dem på plats med en spik varje 10 till 12 inches. Kapade bältros i längd med en mattkniv.

• Börja i ett hörn av den nedre kanten på ena sidan av taket. Mellanrum dem jämnt, spika bältros på plats med 6 spik per shingle, spikning de övre hörnen och bara under raden tjära.

• Rumpa den nästa singel upp till först och spika på plats. Fortsätt lägga till full bältros så långt som möjligt. Skär en singel för att passa utrymme mellan den senaste fullständiga singel och i slutet av taket med en mattkniv och spik på plats.

• Börja andra raden med skär slutet av singel skuren för att passa i slutet av den första raden. Detta gör att slits mellan flikar ska fördelas som ger bättre väderbeständighet och en mer estetiskt tilltalande mönster. Lägg till full bältros så långt som möjligt och skär en singel för att passa i slutet av taket.

• Fortsätta att lägga till rader börjar den tredje raden med en full singel, den fjärde raden med en skär klapperstensstränder och så vidare. Lägga till rader till inom några inches av toppen. Installera bältros i motsatt ansiktet av taket på samma sätt.

• Vik ridge bältros över toppen, installera dem från båda ändar och arbetar mot mitten överlappande varje singel som du går. I centrum, vik en singel över klyftan, möts de två raderna bältros, överlappande på båda sidor. Spika det ner på alla fyra hörnen