mynewspapers.net

Hur man identifierar Vintage Hamilton klockor

Hur man identifierar Vintage Hamilton klockor


Hamilton Watch Group var en urmakare som producerat tid pjäser från 1892 till 1969. I Amerika, producerade företaget fashionabla bitar framför allt i 1930-talet, 40- och 50-talet. I dag tillverkas dessa klockor under Swatch Group. Vintage Hamiltons är en collector's treasure, men bedömningen av värdet av din klocka kommer att lita på din förmåga att identifiera vad du har och var den kom ifrån. Detta kan göras genom en horologist, men du kan påbörja processen själv och spara lite pengar genom att använda en hemsida som heter antika Vintage klockor, som ägnar en stor del av sin webbplats till vintage Hamilton design.

Instruktioner

• Utvärdera funktioner i din klocka. Hamilton gjorde inte automatiska klockor i Förenta staterna--enda självuppdragande bitar. Någon som är automatisk är faktiskt schweiziska import. Också, om du ser Hamilton "H" på toppen av en krona upp på ytan av titta någonstans, det kan hjälpa dig identifiera hur lång tid du har att göra med. Hamilton inte börja använda dessa gradbeteckningar fram till 1950-talet.

• Använd en liten skruvmejsel för att pop på baksidan av klockan. Insidan, du bör se en graverad. Detta är serienumret. Skriv numret ner, bland annat nummer före och efter den perioden, tankstreck eller utrymme och ersätta klockan tillbaka. I de flesta fall bör det dyka tillbaka på.

• Gå till www.antiquevintagewatches.com och klicka på Hamilton Watch Co. under fliken referenser i högra marginalen. Alternativen, Välj referens för Hamilton serienummer. På denna sida kan du se två kolumner, en märkt "Rörelse" och den andra märkt "Serienummer".

• Bläddra igenom listan med nummer. Rörelsen redan matchas med serienumret, så om du kan matcha numret från din klocka till ett av talen i en kolumn, kan du hitta antingen lämplig rörelse eller serienummer. I de flesta fall kommer du att kunna hitta numret rörelse detta sätt. När du har detta nummer, titta i högerkolumnen att ta reda på de år som din klocka gjordes. Till exempel den vintage klockan med serienummer 2100001-2191300 var en del av rörelsen 986 och gjordes mellan 1922 och 1926.

• Titta i Hamilton galleriet på antika Vintage klockor också, särskilt om ditt serienummer har avklingat. Här finns på webbplatsen bilder av flera vintage klockor som du kan försöka matcha din att. Även om din klocka inte är bilden, kan de nära i stil att det vara vägledande för hur lång tid av sin produktion.

• Ta alla din forskning, inklusive serienummer och din klocka till en horologist eller juvelerare specialiserat klockor om du fortfarande inte nöjd med identifiering. Om möjligt, söka efter en person som är specialiserad på vintage mönster eller Hamilton arbete. Baserat på din forskning och den fysiska klockan, bör experten kunna ge dig mer specifika detaljer om design, inklusive eventuellt förträngning tillverkningsdatum.