mynewspapers.net

Hur man identifierar vilda hallon växter

Hur man identifierar vilda hallon växter


Vilda hallon växter är mycket olika från deras odlade motsvarigheter. Detta kan göra att identifiera lite svårare om du bara bekant med hallon kulturväxter och deras frukt. Vildhallon finns i en mängd olika färger såsom vitt, gult, rött, lila och svart. Så länge de inte har sprutats med bekämpningsmedel, är bären helt säkert att äta och innehåller C-vitamin och kalium.

Instruktioner

• Leta efter rottingen av anläggningen. Hallon växer på käppar som böja över och rota i marken, groning en ny anläggning. Svart hallon käppar är lila; käppar av röda hallon är en lättare, kanel färg.

• Titta på blad och blommor. Bladen på den vilda hallon anläggningen är spetsiga och tandad längs sidorna. De kan vara hårig på toppen. Titta på blommorna. Denna växt blommar i slutet av våren. Om anläggningen är i blom, har det små vita blommor.

• Identifiera frukten. En hallon är små och runda, av många mindre drupelets. Små hårstrån kommer att finnas över ytan av frukten. Färgen kan variera kraftigt beroende på växten, men drupelets är en bra giveaway.