mynewspapers.net

Hur man identifierar vegetabiliska trädgårdsväxter från lövverk

Hur man identifierar vegetabiliska trädgårdsväxter från lövverk


Kanske du har ärvt en köksträdgård eller har glömt vad du planterat och där. För att identifiera de växter som poppar upp i din trädgård, ser för att identifiera funktioner, till exempel storlek, form och färg på bladen. När plantera grönsaker, Gruppera liknande typer och använder märkta pinnar tills du blir förtrogen med varje planta. För att identifiera ogräs kontra grönsaker, kom ihåg att ogräs tenderar att växa måfå i hela trädgården, medan grönsaker dyker upp i en mer ordnad stil. När i tvivel, lämna anläggningen förrän den mognar till en identifierbar punkt.

Instruktioner

• Bestäm om växten i fråga är en lummiga gröna grönsaker, en rotfrukt eller en fruktbildningen grönsak. Gröna bladgrönsaker producera blad som kommer direkt ur marken. Dessa växter vanligtvis vara kvar under 30 cm i höjd om de får gå till utsäde, i vilket fall kan de växa omkring en meter hög och producera blommor. Fruktbildningen grönsaker, å andra sidan, producera bladen från stjälkarna och vinstockar och kan växa mer än en meter hög. Rotfrukter har oftast raka, vertikala blad. Potatis är ett undantag till denna regel.

• Titta på färg och konsistens av de gröna bladgrönsaker. Spenat har plisserade, mörkt gröna blad, medan sallat har tunnare, släta blad i en mängd färger. Grönkål har också tjocka, skrynkliga blad och stjälkar som kan vara vit, röd eller orange. Grönsaker i familjen cole, följt som kål och blomkål, producera löv nära marken, av en enda huvudet utvecklas i centrum av anläggningen. Broccoli ger flera huvuden.

• Undersök blad formerna av fruktbildningen grönsaker. Tomater har djupt snitt, lite lurviga blad och en karakteristisk tomat doft. Peppers har slät, mörk grön, avlånga blad. Bladen av gröna bönor är tjocka och hjärtformade. Också märka om anläggningen producerar vinstockar. Vissa (men inte alla) tomater, bönor och snap peas producera vinstockar. Peppers gör det inte.

• Undersöka storleken på bladen, liksom växter. Gurkväxter, inklusive gurka, squash och pumpor, producera några av de största Bladen i trädgården, växande 7,5 till 20 cm bred. Bladen är hjärtformade, mörk grön och flikiga eller slät.

• Identifiera rotfrukter. Morötter har fina, lacy bladverk som vertikalt framkommer ett litet område. Lök och fänkål producera raka, spjut-liknande blad som växer också vertikalt. Lök växter har en lök doft. Potatis har ett öppet, sprida form som påminner om små tomatplantor.