mynewspapers.net

Hur man identifierar Texas gräsmatta ogräs

Hur man identifierar Texas gräsmatta ogräs


Om du har arbetat hårt för att ha en frodig gräsmatta i Texas, sista du ser växer i det är ogräs. Invasiva ogräs kan råna odlat gräsmattor av näringsämnen och vatten, och även kan överväldiga den; ännu värre är de skadliga ogräs, som har utsetts av myndigheterna som skadliga för människor eller djur. Enligt Texas A & M University förlängning hemsida är cool-säsong beteshagarna ogräs ett stort problem i hela Texas, på grund av milda temperaturer som stimulerar frodig tillväxt i hela vintern och våren. Gräsbevuxen och grasslike ogräs kan också infiltrera-- och konkurrera med--odlat gräs. Med hjälp av några enkla observationella tekniker, kan du identifiera de ogräs som angriper din gräsmatta.

Instruktioner

• Identifiera gräsmatta burweed--också känd som spurweed, och en större pest i Texas gräsmattor--genom att söka efter ett lågt växande ogräs som bildar täta mattor ungefär 2 inches hög. Smala, nästan fjäderlätt-ser bladen placeras mitt emot varandra på stjälkar; Fröna är taggig och skarp nog att tränga igenom huden. Om du märker ogräs växer fram i höst, och du är i regionen kust-slättar i Texas, är det mer sannolikt att ogräs är burweed.

• Att identifiera fuska gräs eller duniga brome, leta efter långa stjälkar och hängande blad med en mjuk, duniga utseende och frön av en lila nyans. Fuska gräs, som infests tunn eller gles gräs, torkar ut under sommaren och kan bli en brandfara.

• Leta efter fröställningar som innehåller tre till sex spikar för att identifiera Dallisgrass, en varm-säsong ljus gröna perenna ogräs som växer i yvig klumpar. Eftersom Dallisgrass bara växer där jord temperaturen är över 15,5 till 18,3 grader C, gör varmt väder en diagnos av Dallisgrass mer troligt.

• Erkänna crabgrass genom att söka efter en distinkt crablike-utseende, samt en blågrå färg. Denna varma-säsong årliga gräs sänder ut tuffa, fibrösa löpare och verkar krypa över gräsmattor. Om ogräs växer i din gräsmatta i full sol, i sommarhettan, detta gör det mer troligt att det är crabgrass.

• Identifiera Johnson gräset genom att leta platta, breda mörka gröna blad som liknar de av majs. Men i stället för majs, denna gräs producerar frön som är rosa, mörk röd eller lila när mogna. Om okontrollerade, kan Johnson gräs växa till sju fot lång.

• Identifiera ryska knapweed genom söker flikiga, blå-gröna blad som är täckt av fina hår, ger växten en pudrig utseende. Varje gren av detta ogräs producerar ett till tre rosa eller lila blommor. Att bekräfta att växten är ryska knapweed, dra ut--blir pålrot svart. Detta skadliga ogräs är giftigt för hästar.

• Erkänna sandburr genom att söka efter dess ljusa gröna glänsande blad, liksom förekomsten av borrar på långa stjälkar. Detta ogräs kan ha ett attraktivt utseende, tills det börjar producera skarp, taggiga fröna som fäster sig obevekligt för kläder, sällskapsdjur päls och hud.

• Identifiera dollarweed--även kallad MURREVA--genom att titta för glansigt gröna runda blad ungefär en tum i diameter. Dollarweed sprider sig i täta fläckar mycket snabbt i fuktiga områden.

• Identifiera MARHALM--en mycket produktiv våren ogräs i Texas--genom att söka efter ett fördelande, smygande ljusa gröna ogräs som bildar i täta fläckar. Håriga stjälkar och små vita blommor är ett annat tecken på MARHALM.

• Att erkänna håriga beggartick, en varm-säsong årliga ogräs, titta för blommor med vita strålar och gula centra, visas på slät långa stjälkar.

• Att identifiera bull tistel, att leta en robust utseende växt som växer i en rosett form, med grå-grön taggiga blad. I sitt andra år, bull thistle visar en fluffig blomma som är mörkt rosa till lila.