mynewspapers.net

Hur man identifierar Sterling Silver mönster

Hur man identifierar Sterling Silver mönster


Sterling silver görs från över 90 procent rent silver med en kombination av över 7 procent av andra metallegeringar för extra styrka. Koppar är vanligast för legeringen i sterling silver att lägga till hållbarhet till metal utan att förringa färg. Sterling silver bestick var massproducerade under 1800-talet samt 1900-talet, så att tillverkare och mönster av sterling silver bestick är viktigare än dess ålder när det gäller samlare värde.

Instruktioner

• Vänd bestick och granska artikeln för en maker's mark. Företag har historiskt stämplat deras namn eller identifiera egenskaper på sina bestick så att objektet kan identifieras som deras. Webbplatser som erbjuder bilder av olika beslutsfattare varumärken inkluderar Leonce antikviteter och antika skåp.

• Läs mer om specifika företaget mönster, som de flesta företag var ivriga att skapa utmärkande mönster som kunde identifieras med sitt företag. Referenskällor inkluderar "Sterling bestick identifiering och värde Guide" av Tere Hagan och "amerikansk Sterling Silver bestick 1830-talet 1990-talet: en Collectors identifiering och värde Guide" av Maryanne Dolan.

• Besöka webbplatsen för tillverkaren om du vet tillverkare av bestick, som många företag erbjuder online mönster identifiering guider. Ett exempel är Oneida, som erbjuder ett fotogalleri med över 600 nuvarande och före detta mönster.

• Hitta de mönster som hör till ett visst företag på webbplatser som Replacements.com, som erbjuder en alfabetisk förteckning över silver tillverkare som är kopplad till ett galleri av deras silver mönster.

• Besök antika butiker eller samlare visar om du inte kan avgöra maker eller mönster efter forska i böcker och på nätet. Ringa i förväg till butiker för att fråga om de specialiserar sig på sterling silver bestick och om de kan rekommendera någon som, om de inte gör. Många experter på området kan ge identifierande information om olika beslutsfattare och mönster.