mynewspapers.net

Hur man identifierar Sterling Silver kännetecken

Hur man identifierar Sterling Silver kännetecken


Ett kännetecken är en symbol som stämplas på ädla metaller för att låta juvelerare och kunder vet att den är äkta. Du kan hitta dessa stämplar på silver bestick, ljusstakar, te-set och smycken. Med lite hjälp, kan du lära dig att identifiera kännetecken att ta reda på exakt vad de betyder och deras betydelse för din sterling silver. Kännetecken började som används i England och Frankrike i början 1300-talet. Kännetecken ger information om silver innehållet och kan visa vem de lappa.

Instruktioner

• Undersöka sterling silver bitar och märker några märken på silver. Du kan behöva ett förstoringsglas för att se små kännetecken.

• Leta efter antalet 925 eller högre. Detta talet anger silver som är 925 delar silver till 75 delar koppar. Alla silver som är minst 925 delar silver är standard sterling silver. Många amerikanska tillverkare stämpla sina namn eller initialer, plus "Sterling" och "925," på deras silver bitar.

• Observera den "lion passant", eller "walking lejon," på silver bit. Detta är en brittisk kännetecken att identifiera sterling silver. Det är stämplad på alla brittiska sterling silver utom bitar från Skottland.

• Leta efter en tistel markering på silver. Detta är ett kännetecken för sterling silver bitar tillverkas i Skottland.

• Leta efter ordet "STERLING" stämplat på silver. Detta kan ha tillverkarens namn stämplat ovanför och nedanför.

• Ta silver till en lokala juvelerare eller silversmed om du inte kan identifiera kännetecken. De är utbildade för att identifiera kännetecken och kan berätta om din pjäs är sterling silver.

• Slå upp ett kännetecken på Internet. Flera webbplatser kan hjälpa dig identifiera nästan alla kännetecken--även sådana som kan vara 700 år gammal.