mynewspapers.net

Hur man identifierar skära vedAtt veta trä är nyckeln till bra ved. Läs vad träd i ditt område är god och riklig. Ekar och lönnar växer i de flesta regioner och göra bra ved. Många lokaler har ask, Björk, bok, valnöt och vissa frukt träslag som pecan eller körsbär. Tallar, cedars och andra barrträd växer i de flesta regioner men inte bra ved. Kolla med lokala skogsbruk office eller universitet extension service för information om träd och hur man identifierar dem.

Instruktioner

• Kontrollera vikt är ett sätt för att identifiera skära ved. Alla lagrade ved tenderar att vädret till en enhetlig grå, men vikt varierar. Lövträd som ek, ask och valnöt kommer att väga om dubbelt så mycket som barrträd som tall och cedar. Heft två stockar--den tyngre är förmodligen en lövträd. Detta test kan vara vilseledande för kvalitet, dock hickory och elm sorter får väga lika mycket som ek eller ask, men inte är bra ved eftersom de är mycket svårt att dela upp.

• Ett annat test är blad och bark. Även klippa ved kan ha några kvistar eller grenar med blad rester, som hjälper identifiera trädet. Få en blad guide om du inte är skickliga på att identifiera träd. Mest snittet loggar kommer att också ha några bark, vilket kan vara en bra identifierare. Tallar och cedars har lätt igenkännlig grov bark, ekar och andra lövträd tenderar att ha mjukare Barken. Om du är osäker, ta bark till ett skogsbruk eller förlängning kontor för hjälp.

• Spannmål kommer att identifiera de flesta ved. Oaks, aska, lönnar och andra har i allmänhet raka fina korn kör längden på loggen. Tallar, cedars och andra barrträd har oftast mindre synlig kornighet än träslag som elm och hickory, som har korn som vrider och vänder, varför de är för hårt att dela. Försök dra några spillror av en logg. Hårda träslag bör skilja ganska lätt.

• Försök dela upp en logg med en yxa. Om det spricker lätt och jämnt, är det nog ek, valnöt eller en liknande lövträd. Detta kan vara vilseledande--tall brukar också spricker lätt, men dess split kanter kommer att se annorlunda ut än de av bra lövträd och kan faktiskt vara jämnare än ek. Lukta nyligen-split loggen. Ek och valnöt, till exempel, har lätt att känna igen lukter. Tallar och cedars tenderar att ha stickande och lätta att känna igen lukter. Försöka bränna en liten bit; lövträd kommer att bränna till fast kol, barrträd vanligt till en hög av aska.