mynewspapers.net

Hur man identifierar porslin märkning

Hur man identifierar porslin märkning


Ta en titt på hyllorna runt ditt hus. Är chansen att du kommer över bitar av porslin--allt från en figur som du ärvt från din mormor till en vas som du köpt på en egendom försäljning. Medan du skatt dessa artiklar för deras skönhet eller deras sentimentalt värde, vet du förmodligen inte mycket om som gjorde dem eller där de tillverkades. Forskning markeringarna på porslin för att lära sig historien bakom de bitar du pris.

Instruktioner

• Leta upp markeringarna på din pjäs. De flesta porslin markeras på undersidan. Markeringar kan vara bläck eller de kan anskäras. Använda ett förstoringsglas för att grundligt undersöka ditt porslin. En bit kan ha mer än en mark.

• Förstå olika typer av märkningar. Olika markeringar ger olika information. Titt anger en tillverkare 's stämpel som vem som har gjort pjäsen. Om det producerats efter 1891 för import till USA, kommer du också se en märkning som anger ursprungslandet. Detta verkar inom eller nära maker's mark. Om Porslinet var dekorerade för hand, kan du hitta markeringar för att visa den konstnär som arbetat på pjäsen. Dessa märkningar är ofta initialerna på konstnären, en komplett signatur eller en symbol som används av konstnären.

• Använd en online identification guide. En Internetguide till maker's marks kan du jämföra vad du hittar på din bit signaturer och symboler som har identifierats och matchas till en tillverkare. Leta efter en webbplats som antika markerar, som visar mer än 10.000 antika märken och varumärken eller märken 4 keramik, en prenumerationstjänst som gör att medlemmar kan söka för att markera information.

• Titta igenom porslin identifiering guideböcker. En resa till en bokhandel eller bibliotek kommer att ge porslin samlarföremål böcker med bilder av olika märkningar. Använda dessa för att hitta information om din pjäs. Exempel på dessa typer av guideböcker är "Illustrerad Guide till keramik och porslin märken" av Tchad Lage och "Kovels' ny ordbok av märken: keramik och porslin, 1850 till idag" av Ralph Kovel och Terry Kovel.

• Rådfråga en expert. Någon som samlar in och säljer porslin kan vara en bra källa av identifieringsinformation. Besök lokala antikviteter och samlarobjekt butiker och prata med ägarna om dina pjäser. Delta i en antikviteter show och be om råd från säljare som specialiserar sig på porslin. När du söker hjälp av en expert, ta din pjäs med dig eller använda bilder som visar objektet från alla vinklar. Om du vill identifiera porslin servis, är en annan källa till expertråd ett Kina ersätter företag. Ersättare, Ltd erbjuder gratis identifiering när du skickar företaget bilder av din pjäs.