mynewspapers.net

Hur man identifierar olika typer av blåbär buskar

Hur man identifierar olika typer av blåbär buskar


Blåbär är höga i antioxidanter och flavonoider. Denna frukt hjälper till att sänka kolesterolet och smakar bra med spannmål och pannkakor. Växten växer naturligt i Nordamerika. Planer på blåbär mognar hela sommaren, och beroende på odlingsförhållanden, de kan vara redo att plocka mellan maj och augusti. Det finns olika typer av blåbär buskar som skiljer sig från färgen på blomman till smaken av frukten.

Instruktioner

• Analysera formen på bladen på blueberry bush. Bladen varierar från oval till elliptiska. Sammet blad blåbär har exempelvis elliptiskt formade ljusa gröna blad, medan lowbush blåbär har ovala blåaktigt gröna blad som blir en lila röda under hösten. Södra blåbär buskar har ovala blad; norra allåkerbär blåbär buskar har glansiga mörka elliptiskt formade bladen.

• Undersök frukten på blueberry bush. Alla blåbär buskar har blå till mörkt blå frukt, men de skiljer sig i storlek och smak. Allåkerbär blåbär är en av de största sorterna på 1 tum breda. Lowbush blåbär är mindre men erbjuda en mer syrlig och söt smak. Ju mindre blåbär, mindre halten bär det, att göra de mindre blåbär mer välsmakande än de större frukterna.

• Titta på blomman på blueberry buske. Blommorna är alla klockformade, men de skiljer sig i färger. Lowbush och södra allåkerbär blåbär har rosa eller vita blommor. Nothern allåkerbär och alpina blåbär blommor är vita och mindre än en tum i diameter. Sammet blad blåbär buskar har grönaktigt vit, lila, eller svagt rosa blommor.

• Ta märka av hur hög blåbär bush växer. Allåkerbär och rabbiteye blåbär buskar är den högsta, växer mellan 12 och 15 fot lång. Den kortaste är lowbush på endast 2 fot hög. Sammet blad blåbär buskar växa upp till 35 inches tall.