mynewspapers.net

Hur man identifierar LK kännetecken på Silver

Hur man identifierar LK kännetecken på Silver


Identifiera ett kännetecken på en bit av silver kan ge dig värdefull information om var och när pjäsen gjordes. Identifiera LK kännemärke, om än försiktigt, illustrerar de steg du behöver ta att lära dig om din egen silverskatt. Eftersom guld och silver bitar har inneboende värde på grund av deras metaller, var de bland de första tillverkade objekt vars kvalitet reglerades av regeringar. Ordet hallmark hänvisar till den medeltida praxis för självreglering av guld och silver smiths, intygar att metall värde och utförande normerna i den guild hallen och dess medlemmar.

Instruktioner

• Foto eller hand-kopia ut all information nära eller runt LK kännemärke. Du kan se stämplad symboler, andra bokstäver och siffror. Kombinera denna information med LK kännetecknet ger dig möjlighet att kontrollera där din silver bit gjordes. Både stämplar och silver-innehåll information är oftast kraftigt anskäras.

• Begränsa sökningen genom att tillämpa någon annan kunskap om din pjäs på din sökning. En del av det är sunt förnuft: bokstäverna LK är med västerländska bokstäver, inte kyrilliska, arabiska och asiatiska. Kännetecken innehåller ofta en första och sista namnet eller de senaste partners. Det finns många namn i England, Tyskland och Skandinavien som börjar med bokstaven K; Det är svårt att tänka på ett franska eller italienska namn börjar med en K.

• Gå till biblioteket eller online för att ta reda på om kända silver kännetecken. Resurser i print eller på nätet är rikligt. Ditt mål är att matcha alla symboler, bokstäver och siffror anskäras på silver för en giltig legitimation. Nästan alla resurser är organiserade i alfabetisk ordning samt av landet, vilket underlättar sökningen.

• Jämföra dina foton eller teckningar med bilder av stämplar. Exempelvis en LK hallmark åtföljs av en månskära och crown markerade med.900 låter dig identifiera följande information. Med början år 1884, symbolerna visar stad med ursprung i Tyskland byttes ut av en enda stat mark: moon och krona. Av 1888 krävdes märkningarna på alla tyska silver. Silver innehållet indikeras av decimaltal. 900; fina silver överskred ofta officiella tyska kravet på.800. Under hela ut produktionsperiod, reproducerades LK bokstäverna i utsmyckade script stil. Kännetecknande tillhörde Louis Kuppenheim, Pforzheim, Tyskland, en populär Art Deco hantverkare som gjorde silver mellan 1900 och 1940.

• Bekräfta din identifikation med bilder av jämförbara silver arbete visar den samma kännetecknet. Louis Kuppenheim var känd för sin Art déco-stil. Bilder på befintliga stycken tillgängliga för samlare är nästan alla lådor eller fall av något slag. Ditt LK cigarett fall är sannolikt en Kuppenheim; din LK iced-te sked dekorerad med forget-me-nots förblir ett mysterium.

• Nå ut samlarföremål webbplatser och forum för obskyra kännetecken; inte alla av dem har nått växande uppslagsverk och platser. Ange så mycket information som du kan, så tydligt som möjligt. En annan samlare får erkänna din pjäs.