mynewspapers.net

Hur man identifierar källan till bayerska Kina mönster

Hur man identifierar källan till bayerska Kina mönster


Bayerska fint porslin, porslin, började att tillverkas i södra Tyskland i det sena 1800-talet och tidigt 1900-tal och följde den europeiska Kina trenden av delikat blommönster och guld förgyllt belyser. Bayerska Kina gjordes av företag som J & C Trianon Bayern, Z.S. & Co, Heinrich & Co och gamla Nürnberg, bland andra. Identifiera källan av bayerska Kina mönster kräver lite forskning men är ganska lätt att åstadkomma.

Instruktioner

• Vänd på artikeln och leta efter tillverkarens signatur. Många av porslin tillverkare stämplat sina Kina bitar med en signatur, som Z. S. och företaget, gamla Nürnberg och J & C Bayern.

• Leta efter en maker's mark med en symbol om företagets namn inte stavas. Exempelvis en krona över versaler "H & J C" stod för Hertel, Jacob och Company och vanligtvis anger ett objekt som gjordes i början av 1900, medan ett korsade svärd med versaler bokstäverna "JPSV" stod för Johann Seltmann artiklar som gjordes omkring 1900.

• Hitta en online galleri bayerska Markera stämplar och underskrifter för att identifiera märkningen på Kina lappa. Ett exempel på en bra webbplats är min farmors Attic Antiques.com.

• Besöka ditt lokala bibliotek eller bokhandel för att Visa referens böcker som ger detaljerad information om bayerska Kina mönster, såsom "vet din Tablewares: deras kroppar, deras former, deras mönster, några gamla, några nya: Amerikan, bayerskt, danska, engelska, franska, iriska," av Dana King Gatchell.

• Titta på resurser att lista Kina tillverkare och deras mönster för att korrekt identifiera bayerska Kina. En sådan webbplats är Replacements.com. När du söker efter en specifik källa, klicka på fliken "Kina" på huvudsidan och följa genom att klicka på den första bokstaven i namnet på tillverkaren. Detta tar dig till en sida med mönster namn och nummer som bolaget gjort. Om du vill visa ett visst mönster, klicka på unikt nummer eller namn eller klicka på sidofältet till vänster om mönster namnen att se ett galleri av mönster som bolaget gjort.