mynewspapers.net

Hur man identifierar franska Silver stämplar

Hur man identifierar franska Silver stämplar


Kännetecken är de små inristningarna på silver objekt som utmärker den maker, datum eller ursprungsland. Dessa kan ta form av enkla bokstäver och former eller utarbeta små bilder och ansikten. Kännetecken var först använt i Frankrike i mitten av 13-talet. Det finns hundratals olika franska stämplar, några av dem dunkla och sällsynta. Dock kan du identifiera många franska stämplar av söker några utmärkande funktioner.

Instruktioner

• Vrid silver objektet med händerna tills du hittar en kontrollstämpel.

• Leta efter en diamant-formade romb med bokstäver inuti. Detta är en fransk maker's mark, utse den ursprungliga artikel tillverkaren.

• Sök efter vad ser ut som en kvinnas huvud åt höger, bär hjälm. Detta är den romerska gudinnan Minerva. Minerva är märket för franska silver.

• Kontrollera för ett vildsvin huvudet tittar vänster eller en krabba mark. Dessa finns på mindre föremål som snusdosor, vinaigrettes och visitkort-fodral.

• Sök efter andra kännetecken som har en skäggig man, anka, ungtupp, varg eller en man med bevingade hjälm. Dessa användes alla som kännetecken under olika epoker i Frankrike, enligt den webbplats 925-1000. En dekorativ bokstaven "A" med en krona på toppen innebär att ett objekt gjordes i Paris.

• Visa listan över kännetecken på 925-1000 webbplats (se resurser) eller i en ansedd fransk hallmark guide, till exempel "Tardys internationella kontrollstämplar på Silver."