mynewspapers.net

Hur man identifierar flaskor

Hur man identifierar flaskor


Antika glasflaskor finns i många former, stilar och färger, så det är viktigt att veta hur man identifierar dem om du vill samla dem. I hundratals år, har flaskor gjorts kommersiellt att lagra drycker, läkemedel och livsmedel. Att veta de kontrollampa tecken, såsom söm stil, mun skriver och om flaskan var gjutna eller blåst, hjälper dig att identifiera ålder och stil av dessa glas antikviteter.

Instruktioner

• Undersök flaskan noga. Om det finns präglat ord eller bokstäver, flaskan är mest troligt från efter 1850-talet.

• Läsa orden på alla sidor--medicin flaskor har ofta en läkares namn på den, eller namnet på en ört, tinktur, åtgärda eller sammansatta. Några från - till mitten av-1900 har namnet på en kemist präglad på dem.

• Kontrollera i botten och på sidorna av flaskan. Om din flaska säger "Federal lag förbjuder försäljning eller återanvändning av denna flaska", är det en sprit flaska som gjordes mellan 1932 och 1964.

• Granska sidorna av flaskan. Om det finns ingen söm och flaskan är lite oregelbundet formade, är det troligen handgjorda från blåst glas. Nyare flaskor är gjorda i formar och kommer att ha sömmar. Typ av söm hjälper bestämma åldern.

• Undersöka varje sidsömmarna. Om sömmarna slut under området läpp och munnen av flaskan och det finns inga horisontella sömmar på sidorna av flaskan, är det troligen en blåst-i-mögel flaska. Denna typ av konstruktion är vanliga på flaskor från det tidiga 1800-talet genom 1900-talets.

• Avgöra om det är en annan söm horisontellt över axeln på flaskan. Denna söm skulle gå hela vägen runt flaskan parallellen till botten. Denna typ kallas en tredelad gjuter, som först sattes i bruk år 1814. Dessa typer av flaskor var vanliga genom det sena 1800-talet. Om en söm går hela vägen till toppen av din flaska, även i det lip är din flaska nyare än 100 år gammal.

• Undersöka formen och färgen på din flaska genom att jämföra den med bilder i referensmaterial. Om flaskan har avlånga, spetsiga mönster liknande kyrklig domkyrka windows och kvadraten sidor, till exempel, är det troligen en ättikslag flaska.

• Kontrollera om din flaska har ljusa färger och skarpa kanter eller åsar. Om den gör det, kan det vara en gift flaska. Gift flaskor är ofta färgglada sätt att skilja dem från andra hushållsartiklar. Kobolt blå, gul och röda var vanliga färger för gift flaskor. Något gift buteljerar också har ordet "poison" präglad på dem, eller är formade i unika former, såsom en kista form.

• Kontrollera om din flaska har en form som liknar en stuga, fat, indiska maiden eller öra av majs. Om den gör det, eller om det är mörkt brun och har horisontella åsar, är det troligen en bitter flaska. Bitter flaskor finns i många former, storlekar och färger men oftast har minst ett av de ovanstående egenskaperna.