mynewspapers.net

Hur man identifierar fabriken märken på antika vaserVarumärket fabrik på en antik vas kan ge en ledtråd ålder och värdet av en bit. Märket kan berätta om en vas är en Wedgwood eller en Weller eller om det är japanska, italienska, engelska eller amerikanska. Varumärket fabriken kan låta dig veta när vasen gjordes.

Instruktioner

• Identifiera materialet i vasen. De flesta keramik och porslin kommer att ha en maker's mark, antingen stämplas under glasyren eller inskrivna i Porslinet. Silver kommer att ha en kontrollstämpel som anger den fabriken och datum, och kommer att markeras sterling (eller helt enkelt "925") eller en variant som slutar på "plattan". Glas eller crystal har ibland en svag, etsade signatur som kan lägga till omkring 25 procent till sitt värde, enligt antika experter Ralph och Terry Kovel.

• Hitta fabriken märket. För de flesta bitar är det oftast på botten, men ibland glas eller crystal har en svag, etsade signatur som kunde hittas på stjälken nära basen eller överst. Andra delar kan ha ingen mark alls eftersom deras fabrik mark var ett klistermärke eller etikett-papper. Dessa tenderar att vara nyare stycken. Några märken kan vara ganska liten; Du kan behöva ett förstoringsglas eller liten ficklampa eller penlight att tydligt se märket.

• Leta efter fabriken namn, handmålade signaturer, namnet på landet eller ursprung eller andra bilder. Ibland kommer att ett märke tydligt ange namnet på tillverkaren; andra gånger blir det helt enkelt en uppsättning av initialer, siffror eller bild av ett objekt eller djur. Förutom fabriken märket, kan det också finnas vad som verkar vara ett handskrivet namn. Detta kan vara konstnären som dekorerade för hand en bit. Keramik målning var en populär hobby för damer i början 20th century, och många skrev sina pjäser. Denna hobby har sett flera resurgences, så en signatur ensam inte är en exakt indikator på ålder.

• Använd en ordbok av märken som ett verktyg för att identifiera tillverkaren av en bit. Dessa guider har vanligtvis en tydlig bild av märket och lista fabriken namn i alfabetisk ordning. De hjälper också identifiera en bit ålder genom att ge de datum som en fabrik som drivs. Prisguider är vanligtvis företagsspecifika, men de kan också vara till hjälp i förträngning ålder om namnet på företaget anges tydligt.