mynewspapers.net

Hur man identifierar Europeiska fickur

Hur man identifierar Europeiska fickur


Europeiska fickur betraktas ett samlarobjekt av de flesta horologists och antika entusiaster och är unika i stil och design. Funktioner i ett Europeiska fickur är något liknande de av ett amerikansktillverkade fickur förutom att nomenklaturen för dessa funktioner är helt annorlunda. Fickur var ett populärt tillbehör i många år, särskilt under 1800-talet, innan tillkomsten av armbandsur. Lära sig de viktiga funktioner som skiljer Europeiska fickur hjälper dig att identifiera dessa klockor.

Instruktioner

• Identifiera tillsynsmyndigheten på fickuret. Regulatorn är en balanserande hjul som du kan ändra hastigheten på klockan lite. Europeiska fickur har en regulator som är märkt "A" för förskott och "R" för retard. Amerikanska fickur är märkta "F" för snabb och "S" för långsam.

• Leta efter en Ebauche rörelse. Detta ord är franska och betyder "Tom" eller "beskriva." Denna term hänvisar till en ofullständig klocka rörelse eller design som senare transporteras till en annan tillverkare som sedan skulle avsluta klockan. Detta är en klassisk identifiering av franska klockor under 1800-talet som metallen titta på bas delar inte exakt matchar färdiga rattarna. Namn ingraverat på fickuret i denna period är den särskilda återförsäljare som slutade klockan och inte den ursprungliga tillverkaren av klockan, enligt Barry S. Goldberg Pocket titta insamling hemsida.

• Beakta chronograph av fickuret. Stoppurets kan lätt identifieras som en separat urtavla som håller reda på förfluten tid- eller en liten central-sopa sekundvisare. Denna funktion i Europeiska termer är att en klocka som kan stoppas och startas om på enligt användarens omdöme för kalibrering och timing klockan. Amerikan klockor överväga en kronograf som en kombination av klocka och stoppur.

• Leta efter ett "pin set" på fickuret. Detta benämns också som en"spik" och påträffas främst på Europeiska fickur, konstaterar Barry S. Goldberg Pocket Watch Collection hemsidan. Pin är en knapp oftast nära stammen som är deprimerad och höll medan du samtidigt slår stammen.