mynewspapers.net

Hur man identifierar en TH350 växellåda

Hur man identifierar en TH350 växellåda


TH350 överföring utvecklades av General Motors som ersättning för två-stegs powerglide överföring. GM använde TH350 i sina fordon från och med 1968 och hittades i nästan alla bakhjulsdrift GM fordon genom 1984. Om du har en GM bil som faller inom dessa modell år, finns det en god chans att du har en TH350. Med några enkla steg, kan du identifiera om din bil har en TH350 växellåda eller inte.

Instruktioner

• Plats hjulet kilar runt tillbaka däcken att sätta fast fordonet i rörelse. Höja fordonet med din-uttag. Placera pallbockar ordentligt under rambalkar och lägre fordonet på läktarna.

• Krypa under bilen och leta upp överföringen. TH350 används alltid i bakhjulsdrivet fordon, så platsen är alltid samma, just på baksidan av motorn.

• Räkna antalet bultar som håller på oljetråget överföring på. Detta är pannan bultad till botten av överföringen. Om man räknar 13 bultar, du har minskat din överföring modell ner till bara två: en TH350 eller TH400.

• Titta på formen av överföring oljetråget. Pannan på en TH 350 är fyrkantiga i formen, med ett hörn avskurna, vilket resulterar i en fem-sidig stekpanna.

• Mät längden av överföring från framsidan, använda din måttband, där det bultar på baksidan av motorn till slutet av överföring, där tailshaft inhysa bultar på. Mäter inte tailshaft inhysa, som är den konformade adaptern bultad till den bakre delen av överföringen. Detta avstånd blir 22 ¼ till 22 ¾ tum på en TH350.

• Leta efter vakuum modulatorn. Det kommer att vara på sidan av överföringen och har en gummi vakuum linje fäst vid den. Om denna montering på höger framsida överföring, har du en TH350. På liknande TH400 fästas det rätt baktill på överföringen.

• Ser för att se om det finns en kabel kör vid sidan av överföring, nära där shifter kopplingen finns. Kontrollera att kabeln går till motorn. Detta är en kickdown kabel TH350 överföringen har denna funktion, där TH400 inte.

• Lokalisera stansrester på sidan av överföringen. TH350 hade del koder M33, M38 & M39. TH350C, som är en TH350 med lås upp vridmoment omvandlare, hade del koder MV4, MX2, MX3 & MX5.