mynewspapers.net

Hur man identifierar en Silver Hallmark flagga

Hur man identifierar en Silver Hallmark flagga


Att kunna identifiera en kontrollstämpel flagga på en bit silver är mycket viktigt att alla som vill köpa eller sälja silver antikviteter. Hallmark flaggor finns markeringar emblazoned på silvermynt som kan användas för att identifiera tillverkaren, grov datum och ibland förlägga det gjordes. Kontrollstämplar användes flitigt i Storbritannien, Tyskland och Frankrike, men i Amerika de var inte som strikt reglerade. Detta kan göra identifiera amerikanska silver hallmark flaggor svårare, men att lära sig några grunderna om hallmark identifiering kan hjälpa dig att upptäcka ett fynd som andra kanske missar.

Instruktioner

• Leta efter ett tresiffrigt nummer på kännetecknet. Kännetecken är faktiskt bara markörer för renhet, faktiskt inte indikatorer på plats eller tid för tillverkning. Många tillverkare har infört sina egna "beslutsfattare märken" på silver produkter de gjort. Den tresiffriga numret är sanna kännetecknet, indikatorn renhet. Standard eller "mynt" silver markeras "900" och bättre kvalitet silver har ett större antal. "Sterling" silver präglas av "925", men ordet "Sterling" kan ersätta i vissa fall.

• Forskning de ursprungliga brittiska silver varumärkena (se resurser). Britterna hade ett tydligt system för kännetecken, och gamla bitar av silver kan i allmänhet vara daterad och även ligger med en rimlig grad av Exakthet. Du kanske har en gammal brittisk pjäs av silver, eller ens en amerikansk "pseudomarked" del. "Pseudomarks" användes i Amerika mellan 1840 och 1920, och liknade nära de ursprungliga brittiska märkningarna. Brittiska märkningar ingår vanligtvis en lion emblem, betecknar sterling kvalitet, och en annan symbol för staden. Sheffield, till exempel visades av en kronan logotyp.

• Kontrollera den lägre sidan av din pjäs för en "touchmark." Amerikansk silver har inte en uniformerad hallmarking stil, så tillverkarna generellt sätt ett enskilt varumärke på silver, kallas en "touchmark," som kan kontrolleras mot listor över kända märkningar (se resurser).

• Kontrollera för mexikanska märkningar. Mexikanska silver har några allmänna hallmarking standarder och kan vara mer lätt identifierade än original amerikansk bitar. Kontrollera en örn märkning, som anger att pjäsen kan ha gjort i Mexiko från 1940 till 1970, eller orden "Sterling" eller "Silver", som möjligen indikerar mexikanska silver från redan 1860.

• Lär dig om olika kontrollstämplar används över hela världen. En gammal bit av silver kan ha sitt ursprung från många platser i världen, så det är import att bli bekant med några av de kännetecken som används i andra delar av världen (se resurser). Till exempel spanska silver har ofta en fem dubbelsidiga stjärniga hallmark, och Czechoslovakian silver markeras ofta med en triangel med en nummer inuti.