mynewspapers.net

Hur man identifierar en riktig Ruby Gem

Hur man identifierar en riktig Ruby Gem


Professionell juvelerare måste genomgå års utbildning och lära sig hur alla deras särskild utrustning fungerar för att berätta den verkliga pärlor från förfalskningar. Rubiner håll särskilt anseende för sin ljusa färg och sann pärla kvalitet röda rubiner är mycket ovanligare än diamanter. Lära sig att identifiera en verklig Rubin från en falsk eller liknande ser röda spinels som ofta gånger människor misstag för den äkta varan. Med rätt utrustning och utbildning, en person kan lära sig att hitta de vanliga tecknen på en falsk.

Instruktioner

• Få en tydlig ljuskälla, som en avtäckta lampa eller en lampa utan lampskärmen. Du behöver detta för att använda metoden Hodgkinson, ett enkelt sätt som hjälper till att identifiera sannolikt rubiner utan att använda någon speciell utrustning.

• Hålla pärlan extremt nära ögat. Du måste hålla pärlan nästan så nära som en kontaktlins, som du kommer att titta igenom pärla.

• Titta på ljuset genom ädelsten. Du bör se en regnbåge reflektion i pärlan. En full regnbåge: det inte är troligen en sann ruby, som de flesta grönt och gult ljus kommer att absorberas av en äkta Rubin.

• Leta efter en återspegling av röda och blå. Rubiner ge normalt bort en röd och blå reflektion, medan gula och gröna färger i regnbågen menar det är sannolikt en annan pärla.

• Undersök pärla från flera vinklar, se om någon vinkel avslöjar starkt gult eller grönt ljus i spektrumet. Detta kan vara ett tecken på att stenen inte är en ruby, men en liknande letar röda rock.