mynewspapers.net

Hur man identifierar en lila blommande växt

Hur man identifierar en lila blommande växt


Lila sägs vara färgen för kungligheter och visdom, och ingenstans är denna frodiga färg utställningsmonter mer effektivt i naturen än i blommor av olika växter. Från det ödmjuka violett till den majestätiska delphinium finns det många växter--ettåriga växter och perenner, trädgårdsväxter och blommor både--att blossom i olika nyanser av lavendel, indigo, violett och lila. Genom att observera och skilja vissa grundläggande egenskaper av anläggningen, kan du begränsa möjligheterna och vara på god väg att legitimation.

Instruktioner

• Undersöka anläggningens bladverk. Om bladen är svärd-liknande och de stora blommorna består av tungan-liknande kronblad--som är parallella med marken och vissa upprätt, med strålande solsken gul i centrum--är blomman förmodligen en lila iris. Om bladen är utpräglat hjärtformade och ljust gröna, anläggningen är liten och blossom distinkt liknar en pensé, är det förmodligen en gemensam violett. Om anläggningen är blommar i mitten av våren, och du har stött på det växer vilt i en woods, ökar detta möjligheten att det är en violett.

• Vädra blommorna för ytterligare ledtrådar till anläggningens identitet. Doften av viol är subtil och söt, medan doften av iris är långt mer komplex och tunga.

• Undersöka strukturen av blommar för ledtrådar om identifiering. Om växten visar stora, granna spikar, med den hela spike jämnt omgiven med samlas av bell-liknande lila Blom, det delphinium. Om anläggningen är extremt lång--nära till sex fot hög--visar riklig, glänsande bladverk och växer i en stuga-typ trädgård i ett soligt område, det är mer troligt att det är en delphinium.

• Ser till växtens höjd för ledtrådar. Petite grape hyacinth, som sällan överstiger åtta inches, har blommor som ser ut som upprätt kluster av små, täta druvor. Om den lila blommande växten du beundra är åtta till 15 fot lång, och treelike eller shrublike struktur, med blekt lila eller lavendel blommor hålls upprätt i vippor, det är nog en lila. En söt, subtil doft från blommorna är en annan indikation på att växten är en lila.

• Undersök formen på blomman för fler ledtrådar till dess identitet. Om blossom liknar en daisy och är gjord av strålar som sloka ner till omger ett slipas enligt-orange centrum, denna växt är förmodligen en Röd rudbeckia, även känd som echinacea. Om det är blommar ymnigt i mitten till slutet av sommaren, det är ännu mer sannolikt att det är en rudbeckia. Om magenta blom är ordnade i vertikala rader på en stjälk och liknar små drakar käftar, tittar du förmodligen på en lila snapdragon.

• Kontrollera den proportionella storleken Blossom för fler ledtrådar. Smygande phlox, en marktäckande, funktioner ymnig, tiny nolltillväxt lila Blom som praktiskt taget täcker plantans bladverk grund av deras densitet. Lila petunia, däremot kan ha bara några blommor på varje planta men trumpet formade blommor är stora i förhållande till anläggningen.