mynewspapers.net

Hur man identifierar en antik irländska porslin Cigar HumidorEn humidor är utformad för att hålla cigarrer och tobaken fuktig och redo att röka. Porslin och keramik humidorer ser ungefär som cookie burkar, och kan ha en plats inuti locket att hålla en svamp som kan ge fukt till tobaksvaror lagras inuti. Sedan grundandet av byn Belleek i County Fermanagh i Irland 1857, varit Belleek synonymt med irländska keramik och porslin. Irländska arbetet blev världsberömd när drottning Victoria började att beställa produkterna 1869. Många keramiker från den irländska keramiken emigrerade till USA och började producera amerikanska Belleek.

Instruktioner

• Titta på stämpeln på undersidan av humidor. Nästan alla professionellt producerad keramik har stämplats sedan 1800 (före detta potters används hand skrivna symboler), så stämpeln kan berätta mycket om Porslinet.

• Granska detaljerna i keramik stämpel. Irländska Belleek märken visar vanligtvis på en irländsk varghund och en harpa över en banner med "Belleek" skrivet på det och ett torn i bakgrunden. Dock var några av lergods produkter markerade med en enkel harpa eller krona med en harpa.

• Avgöra ålder pjäs genom att identifiera som markerar används. Från 1863 till 1926 fanns inga siffror eller registrerat varumärkessymboler (ett "R" i en cirkel) på irländska Belleek märken. Bitarna innan 1890 har en enkel banner med "Belleek" på sig och exemplen efter 1891 lägga en annan banner med orden: "Co Fermanagh Irland" under det ursprungliga varumärket. Mellan 1926 och 1955 visas produktionstal under en cirkel krön med keltiska Knut mönster. Efter 1955 läggs stämpeln symbolen för registrerat varumärke.