mynewspapers.net

Hur man identifierar Crown märken på fint porslinKanske har du just kommit över en Kina in och vill veta värdet eller vill börja samla antikviteter. Även om antika gemenskapens konsensus är att det finns inte en kortfattad resurs för att identifiera crown märken på Kina, det finns en handfull resurser som, i kombination, kommer att hjälpa dig lära sig tillverkaren eller artist, tillverkningsdatum och värdet av ditt finporslin.

Instruktioner

• Söka internationella keramiska katalogen på keramik-link.de (se referenser för länk), där du hittar en lista över Kina markerar från många länder. Du hittar amerikanska, österrikiska, brittiska, kinesiska, danska, holländska, franska, tyska, italienska och japanska märken tillsammans med en motsvarande webbadress hittar du fördjupad information. Crown markerar anges i beskrivningarna för företag och konstnärer som använder dem. Du kan bläddra igenom listan ett eller göra en "CTRL + F" och söka ordet "krona" att dra upp posterna i den förteckningen crown markeringar.

• Köp eller kolla in en bok om hur man identifierar markeringar på keramik och finporslin. Två favoriter är "Illustrerad Guide till keramik & porslin markerar" av Tchad Lage och "Kovels' ordbok av markerar--keramik och porslin" av Ralph Kovel och Terry Kovel. Båda har en särskild avdelning som utsetts för att identifiera kronor från alla möjliga tillverkare och konstnärer.

• Skicka en fråga till Peter Holland, som driver webbplatsen FigurinesSculpture.com. Allt som behövs är en närbild foto av kronan märkning plus ett avlägset skott av hela pjäsen. Du kan också bläddra igenom en lista med gemensamma metoder och tips för att identifiera din pjäs som Svaren Holland har gett till andras frågor.