mynewspapers.net

Hur man identifierar belgiska frimärken

Hur man identifierar belgiska frimärken


Som är sant för alla samling, lär identifiera frimärken från Belgien mer än framgår vid första anblicken. Frimärken ge små fönster i ett lands historia och kultur, särskilt i ett land med en lång historia och komplexa arv. Belgiska stämplar erbjuder glimtar av en lång-underhålls dubbla kultur (både franska och Vallonien), deltagande i två världskrig (inklusive faser av fiendens ockupation), tid som kolonialmakt och långvariga oro med medborgarnas välfärd för etableringen av moderna sociala program.

Instruktioner

• Titta först på den stämpeln formuleringen. De flesta belgiska frimärken Visa landets namn, skrivna på både vallonska och belgisk franska språk (Belge, Belgique"). Det finns två undantag för denna märkning. Stämplar som utfärdats under ockupationen av Belgien under första världskriget är faktiskt kejserliga tyska frimärken övertryckta med ordet "Belgien." Också, i slutet av 1960, Belgien, liksom ett antal andra länder, försökte täcka kostnaderna för nytryck frimärken med stigande Porto genom att skapa en "forever"-stämpel (med ingen tryckt värde). Som den amerikanska Liberty Bell "forever" stämpeln saknar det både ett monetärt belopp och landets namn.

• Jämföra dina möjliga belgiska stämplar med de erkända kataloger. Scott, en av de mest välkända och omfattande, finns på ditt bibliotek eller köpas. Online-webbplatser (två listas i referenserna) visar många stämplar för jämförelse med de som du äger eller slutförandet av din samling. Platserna som anges display frimärken; andra kan lista bara verbala beskrivningar. Online-webbplatser visas stämplar de har till salu.

• Utforska utmärkande kännetecken för dina stämplar på mer allmänna Filateli information webbplatser. Ordlistor på "Be Phil" och International Society av världsomspännande stämpel samlare erbjuder ett brett utbud av information om frimärken från hela världen.

• Dra nytta av frågor och svar samling platser att få ytterligare information om dina stämplar. Ingen fråga är mindre till en absorberad samlare och sladdrigt papper frimärken är en märklig förteckning över tidigare. Som med många typer av samlingar, fokusera några platser bara på möjligheten monetära värt din frimärken; Undvik dem om du inte vill sälja frimärken i stället för att lära sig om dem.

• Använd dina stämplar som en språngbräda in i historia. Belgiska frimärken återspeglar en långvariga oro med tuberkulos och röda korset. Långa medlemskap i Konungariket Nederländerna visar i arkitekturen porträtteras på frimärken. Som är fallet i många koloniala situationer, belgiska frimärken visade skönheten i de afrikanska länderna under deras styre; historiska räkenskaper, dock sa fula och våldsamma berättelser, upprepas i skönlitteratur från "Mörkrets hjärta" till "Apocalypse nu."