mynewspapers.net

Hur man identifierar bärbuskar och växter

Hur man identifierar bärbuskar och växter


Bärbuskar och växter generellt faller i två kategorier--de som producerar runda, släta frukt och de som producerar samlade frukt eller frukt bildas i små kluster. Alla samlade frukt, hallon, björnbär och deras vilda kusiner, är giftfri och säker att äta. Du måste identifieras med runda bär, innan du äter dem, eftersom vissa är giftiga.

Instruktioner

• Kontrollera grenarna av anläggningen. Bramble frukt form på tunna käppar. Många bramble fruktplantor har törnen, och canes kan vara upprätt, avslutande eller övergripande. Unga plantor är mjuka och gröna medan äldre käppar är bruna och kan ha skalar bark. Runda bär växter vanligt har en shrublike utseende och kanske eller kanske inte har törnen.

• Titta på bladen. Jordgubbsplantor har distinkta gratinerad blad. Hallon och björnbär växter har flikiga blad med en rynkig konsistens. Blueberry växter har glänsande ovala blad och ett shrublike utseende. Tranbär och lingon är låglänta växter med små, vintergröna blad. Vinbär har flikiga blad som liknar lönn löv medan chokecherries producera enkla, långsträckt ovala blad.

• Överväga odlingsförhållanden. Tranbär och lingon växer i fuktiga, sumpiga områden. Hallon, björnbär, serviceberries och chokecherries växer längs vägkanter, i skogsområden och i ängar. De tolerera full till partiell sol och ett brett utbud av jordtyper.

• Klocka för blommor och frukt. De flesta bär, hallon, jordgubbar och björnbär, producera vita blommor som kan ha en gul centrum. Blåbär blommor är vita, klockformade blommor. Hallon, björnbär, loganbär och blackcaps producerar en karakteristisk samlade frukt även om färg och storlek kan variera. Chokecherries, fläderbär, blåbär, huckleberries och serviceberries producerar runt rött till lila bär i slutet av sommaren att falla. Var och en har en distinkt smak. Huckleberries och serviceberries smak påminner om blåbär. Fläder och chokecherries är mycket syrlig och bäst används i pajer och såser.