mynewspapers.net

Hur man identifierar antika primitiva verktyg

Hur man identifierar antika primitiva verktyg


Antika primitiva verktyg är populära bland samlare av gamla trä verktyg tillverkas för hand innan massproduktion i fabriker och användning av rostfritt stål. Vissa antika primitiva verktyg behålla sitt värde även om det fanns många liknande stycken gjort. Om du är intresserad av att samla in sådana objekt, måste du veta hur man identifierar den äkta varan.

Instruktioner

• Titta på dina antika primitiva verktyg. Smidesjärn metaller är tyngre pjäser ofta varumärke stämplat på bladet eller handtag. Registrerade varumärken stämplades på antika primitiva verktyg i mönster eller företaget ord, registrerade med US Patent and Trademark office (USPTO). Till exempel Ampco Metals Inc. använde ordet Ampco på deras verktyg början 1914 och Belknap Inc. används en blue grass logotyp på deras verktyg börjar 1905. För en lista över alla varumärken och datum för antika primitiva järn verktygstillverkare, kolla in hemsidan http://home.comcast.net/~alloy-artifacts/trademarks-and-logos.html.

• Leta efter ett patent märke, som finns på en antika primitiva verktyg med siffror. Samlare som patent markerar eftersom de är lätta för slå upp antika primitiva verktyg guideböcker och online. Ett patent varumärke består av vanlig nummer inbränd i metall av ett verktyg eller enkel svart ut ibland ristade på trä verktyg från 1800-talet.

• Titta på din samling av antika primitiva verktyg. Det finns många typer av verktyg, inklusive de för läder och arbeta med korg väva, och verktygen är tillverkade av många olika material, men grunderna är trä och metall. Subgenres faller under dessa kategorier. Till exempel finns det olika träbearbetningsverktyg, metallbearbetning verktyg, verktyg för att göra läderprodukter och verktyg för att göra korgar.

• Ställa frågor om antika primitiva verktyg från experter. Gå till swap meets, lokala antika mässor, var som helst människor tycker om att diskutera antika verktyg. Ofta hittar du entusiastisk samlare som har kunskap om de verktyg som du samlar. Kolla in online open directory-http://www.dmoz.org/Recreation/Antiques/Tools/Organizations för en klubb nära dig.