mynewspapers.net

Hur man identifierar ananasväxter blommor

Hur man identifierar ananasväxter blommor


Ananasväxter är en tropisk växt som ofta odlas utomhus och inomhus på grund av dess färgglada blommor, blad och blomma spike (skaftet). Ananasväxter har distinkta möjlighet att växa som epifyter, vilket innebär att de växer på andra växter som trädstammar, men de kan också växa som terrestrials, i jorden. Med över 3 000 arter, ananasväxter är kan vara svårt att nämna, men du har möjlighet att notera särskilt drag av anläggningen för att kunna identifiera en ananasväxter blomma.

Instruktioner

• Titta på hur blomman växer på anläggningen i fråga. De flesta blommande bromeliader producera blommor på stängeln ligger i växtens blad, som är ordnade i en cirkulär arrangemang (rosett).

• Undersöka övre bladen av ananasväxter anläggningen att se om de ändrar färg, vilket tyder på att det handlar om att blomma en blomma. De övre delarna av Tillandsia ionantha bladen, exempelvis blivit rosa innan de mörkt blå-lila blommorna växa fram.

• Kontrollera leaflike växtdelar (scape stödblad) nedanför blomman att notera färgerna. Ananasväxter arter som röd juvelblomma har rödaktig-rosa stödblad som form i ett kluster av små, vita blommor.

• Kontrollera antalet ananasväxter blommor som du ser växer samtidigt. Vissa sorter producera en enda blomma på skaftet, medan andra, som röd, bli grupper av gula, röda och vita blommor.

• Mät höjd och spridning av blommande ananasväxter anläggningen för att lokalisera sorten. Till exempel växer Vriesea splendens upp till 3 fot lång och 2 fot brett.