mynewspapers.net

Hur man huset tränar din hundvalp

Hur man huset tränar din hundvalp


Varje hundvalp behöver hus utbildning att lära ut det där det kan gå till badrummet och där det inte. I många fall internutbildning inträffar samtidigt valpen går till ett nytt hem, och processen kan orsaka stress till valpen. Internutbildning tar bara ungefär två veckor om görs på rätt sätt. Konsekvens i din rutin och inte straffa valpen för misstag hjälpa processen att gå smidigare.

Instruktioner

• Skapa en konsekvent utfodring och spela tidsplan. Valpen kommer att behöva gå utanför ca 20 minuter efter varje måltid och varje timme. Låt inte valpen äta mellan måltiderna.

• Titta på valpen efter måltider och under lektiden för tecken som det kan behöva gå på toaletten. Valpar brukar vädra runt, gråta, takt eller söka efter en avskild plats mitt innan de går på toaletten. Hålla valpen i ett slutet utrymme med en gate eller staket om du inte kan följa det genom huset.

• Ta valpen utanför för att gå på toaletten så fort den vaknar upp på morgonen, precis innan det går till sängs på kvällen och efter varje tupplur. Låt det inte äta mat precis innan sängen att undvika olyckor under natten. Ta valpen ut under natten om det gråter, men inte ge det extra uppmärksamhet. Det kan orsaka valpen att gråta under natten av tristess.

• Ge valpen ungefär fem minuter att gå till badrummet. Om det har gjort någonting under den tiden, ta den tillbaka inuti och försök igen i 20 till 30 minuter. Berömma valpen när det börjar att gå på toaletten utanför, men inte så mycket som att orsaka en distraktion.

• Reagera lugnt men bestämt om du fånga valpen gå på toaletten inomhus. Berätta valpen "nej" i en stadig röst, men inte smacka valpen. Distrahera valpen genom Klappning eller vissla för att få det att sluta och ta valpen utanför omedelbart. Beröm valpen när den är klar sin verksamhet utanför. Städa upp röran inne grundligt för att motverka valpen från att använda samma område igen.

• Rensa upp några olyckor du ser inte valpen att göra. Använd en enzymatisk renare att ta bort alla kemiska spår av urin. Smack eller inte skrika åt valpen eftersom det inte kan ansluta dina handlingar nu till något det gjorde tidigare under dagen.