mynewspapers.net

Hur man hjälper ungdomar med retas

Hur man hjälper ungdomar med retas


Barn retas andra. Det är ett sorgligt faktum att förvärras när ditt barn är offer. Du kan känna dig som om du är maktlös situation, men så är inte fallet. Du får inte känslomässiga. Du kommer att få igenom detta. Slutligen, kan du hjälpa din tonåring förbli stark och kontroll inför retas.

Instruktioner

• Tala med din tonåring om incidenten. Be honom att gå in på Detaljer om retas. Kanske vill han inte berätta allt, men du måste se till att han inte är hotad fysiskt. Om så är fallet, kontakta skolan omedelbart.

• Ge henne den empati som hon behöver. Förklara att du förstår hennes skada och smärta. Inte borsta bort och säga till henne att skärpa. Tillåt henne att uttrycka sina känslor utan rädsla för du ser ner på henne.

• Förklara för din tonåring varför andra barn retas. Förklara att den andra personen inte kan må bra om sig själv eller är ute efter uppmärksamhet. Han kommer även genom känslomässiga och fysiska förändringar i sitt liv. Låt ditt barn vet att det inte är hans fel att han blir retad. Låt inte ditt barn skylla sig själv för retas. Gratulera honom och låt honom veta att du är stolt över honom.

• Lär ditt barn hur man ser stark och självsäker. En självsäker person är mindre benägna att bli retad. Visa ditt barn hur man stå upp rakt med huvudet hållas hög. Lär henne att se teaser i ögonen. Förklara för ditt barn att hon har kontroll över sina reaktioner. Lära ditt barn en enkel fras att säga till sig själv när hon är att få retad, som "Jag inte kommer tro det!" Detta hjälper barnet att känna sig mer självsäker.

• Tänk på metoder som din tonåring kan använda för att hantera retas. Exempelvis kan ditt barn enkelt promenad bort. Alternativt kan du föreslå att han säga något tillbaka till teaser som "Så?" om teaser gör narr av hans vikt, till exempel. Poängen är att låta din tonåring vet att han har kontroll över situationen och inte behöva stå ut med retas. Om din tonåring är oftast en säker person, berätta för honom att vända den plågoande orden. Om teaser gör narr av hans glasögon, berätta för honom att säga något i stil med "Tack för märka mina glasögon."

• Lär din tonåring visualiseringstekniker för att hjälpa henne ta itu med sårande retas. Berätta för henne att visualisera en sköld runt sig själv. När teaser säger något medelvärde, föreställer ditt barn sköld skyddar henne från skadliga orden. Andra bra bilder inkluderar att föreställa sig en boll som orden studsar upp från, eller ord som damm som hon kan damma av sin skuldra.